24 Αυγούστου 2019

Η Ολλανδία δείχνει τη στήριξη της στην Κύπρο και την Ελλάδα, υπογράφοντας πρωτόκολλο αμ.συνεργασίας με την Τουρκία

Ολλανδία Τουρκία συμμαχία και στους τομείς της αεροδιαστημικής αμυντικής τεχνολογίας, καθώς υπεγράφη πρωτόκολλο μεταξύτ της Τουρκικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΤΑΙ), και του Ολλανδικού Αεροδιαστημικού Κέντρου. 

"Με αυτή τη συμφωνία-πλαίσιο λοιπόν, οι "φίλοι μας" Ολλανδοί αποδεικνύουν εμπράκτως την στήριξη τους σε Ελλάδα και Κύπρο όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας έτσι ελπίδα στις τελευταίες ότι οι χώρες της ΕΕ της Κεντρικής Ευρώπης θα είναι με το μέρος τους. Και κάπου εδώ ας αρχίσουμε όλοι μαζί να γελάμε (ή μάλλον να μείνουμε σιωπηλοί και προβληματισμένοι)".









Ακολουθεί το άρθρο...

Η Turkish Aerospace Industry (TAI) υπέγραψε αμυντικό πρωτόκολλο συνεργασίας με το Βασιλικό Ολλανδικό Αεροδιαστημικό Κέντρο (NLR), για τα μελλοντικά της έργα. Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που υπογράφηκε μεταξύ του Προέδρου της Τουρκικής Αεροδιαστημικής  Temel Kotil και του Διευθύνοντος Συμβούλου της NLR κ. Michel Peters, θα πραγματοποιηθεί συνεργασία στους τομείς των ερευνητικών έργων στον τομέα της αεροδιαστημικής, της κατάρτισης, της μοντελοποίησης, της προσομοίωσης, των δοκιμών και των νέων τεχνικών παραγωγής.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τουρκικής Αεροδιαστημικής, ο κ. Temel Kotil και η ομάδα του πραγματοποίησαν μια τεχνική επίσκεψη στο Βασιλικό Αεροδιαστημικό Κέντρο της Ολλανδίας. Με τη συμμετοχή του CEO της NLR κ. Michel Peters, η επίσκεψη προχώρησε στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ δύο χωρών. Στο πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας, οι ακόλουθοι τομείς που θα συνεργαστούν σε ερευνητικά έργα αεροδιαστημικής, σε προγράμματα κατάρτισης, δοκιμές, μοντελοποίηση, προσομοίωση και νέες τεχνικές κατασκευής. Και οι δύο εταιρείες στοχεύουν στη διερεύνηση περαιτέρω τομέων συνεργασίας με τρέχοντα και μελλοντικά έργα.

Η Turkish Aerospace, που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εκατοντάδων παγκόσμιων εταιρειών στον κλάδο της αεροδιαστημικής και της αμυντικής βιομηχανίας, είναι το κέντρο της τεχνολογίας στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό, την κατασκευή και την υποστήριξη κύκλου ζωής ολοκληρωμένων αεροδιαστημικών συστημάτων, από σταθερές και περιστρεφόμενες πλατφόρμες σε συστήματα UAV και διαστημικά συστήματα και είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές αμυντικές και αεροδιαστημικές εταιρείες στην Τουρκία

Το NLR είναι ένα κορυφαίο διεθνές ερευνητικό κέντρο για την αεροδιαστημική. Αποστολή του είναι να καταστήσει τις αεροπορικές μεταφορές ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές, πιο αποτελεσματικές και πιο βιώσιμες. Οι δραστηριότητες της NLR καλύπτουν όλο το φάσμα της έρευνας, της ανάπτυξης, της δοκιμής και της αξιολόγησης (RDT & E) και γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ έρευνας και πρακτικών εφαρμογών που εργάζονται τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη βιομηχανία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.