31 Ιουλίου 2019

Η Aselsan πουλάει ραντάρ ACAR-K στην Αργεντινή.




Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Cockpit Aero, η Αργεντινή θα αποτελέσει τον επόμενο χρήστη του ραντάρ ACAR-K, το οποίο αναπτύχθηκε από την Aselsan.

Το ραντάρ ACAR-K είναι ραντάρ εδάφους-εδάφους, ή εδάφους επιφανείας, το οποίο λειτουργεί στην Κu μπάντα, και μπορεί να εντοπίζει στόχους όπως οχήματα, άρματα, πλοία επιφανείας, καθώς και χαμηλά ιπτάμενα ελικόπτερα. Το μέγιστο αναγραφόμενο βεληνεκές του είναι 40 χλμ, το οποίο όμως προφανώς κι αφορά τον εντοπισμό πολύ μεγάλων στόχων, όπως μεγάλα πλοία επιφανείας.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το ACAR-K είναι ένα σύγχρονο ραντάρ εντοπισμού 3ης γενιάς, το οποίο έχει αυτόματο σύστημα προτεραιοποίησης απειλών. Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει και σαν ραντάρ αντιπυροβολικού (μειωμένων όμως δυνατοτήτων). Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πολιτικούς σκοπούς, όπως φύλαξη συνόρων, καθώς και προστασία ευαίσθητων περιοχών.

To ρανταρ ACAR-K μπορεί να αναπτυχθεί είτε σε τρίποδα, είτε σε ιστό από όχημα,  όπως στην εικονιζόμενη φωτογραφία.
To ρανταρ ACAR-K μπορεί να αναπτυχθεί είτε σε τρίποδα, είτε σε ιστό από όχημα,
όπως στην εικονιζόμενη φωτογραφία.



Τέτοιου είδους συστήμα έχει αναπτυχθεί κι από την ΕΑΒ, το "Τηλέμαχος". Δυστυχώς όμως η έλλειψη σωστού πλάνου, θα οδηγήσει το παραπάνω Ελληνικό σύστημα ή στην μη παραγωγή του, ή το πολύ-πολύ στην εισαγωγή του στον ΕΣ, σε μικρούς αριθμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου