25 Ιουλίου 2019

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Αίτηση απαγόρευσης Τουρκικών εισαγωγών από Αιγύπτιο δικηγόρο.




Ο Αιγύπτιος δικηγόρος Tarek Mahmoud, υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο του Καΐρου με αίτημα την απαγόρευση των εισαγωγών Τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο, καθώς και την ακύρωση των όποιων εν ενεργεία εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αιγυπτιακής εφημερίδας εφημερίδας al-Mal, στην αίτησή του ο δικηγόρος υποστηρίζει πως η Τουρκική κυβέρνηση παραβιάζει τις ενεργές συμφωνίες, με εσκεμμένη δημιουργία προβλημάτων στην Εθνική Ασφάλεια της Αιγύπτου, καθώς και με την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Ο δικηγόρος επίσης υποστηρίζει ότι οι εμπορικές συμφωνίες που υπεγράφησαν το 2005 (με ισχύ από το 2007), απάλλαξαν τα Τουρκικά προϊόντα εξ ολοκλήρου από όλους τους τελωνειακούς δασμούς, ενώ παράλληλα έθεσαν περιορισμούς και εμπόδια στις εξαγωγές της Αιγύπτου προς την Τουρκία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τίθενται προβλήματα και για την Εθνική οικονομία της Αιγύπτου.

Επίσης, στη δικαστική αίτησή του, ο δικηγόρος τονίζει και την σημερινή πολιτική της Τουρκίας, ως "εχθρική έναντι της Αιγύπτου, του λαού της και της ηγεσίας της".
Πηγή: Egypt Independent, Cosmostatus



ΣΧΟΛΙΟ ΑΜYNAGR



Αν και η παραπάνω είδηση αποτελεί μια ατομική πρωτοβουλία, εντούτοις η έκταση που πήρε το θέμα από τα ΜΜΕ προκαλεί έντονο προβληματισμό. Σαν blog πιστεύουμε ότι αυτό έγινε εσκεμμένα για να περαστεί στην κοινή γνώμη, η απόφαση για σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας. Αν (λέμε αν), η Αίγυπτος επιβάλλει "δυσκολίες" στις Τουρκικές εξαγωγές, τότε αυτό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ελλάδα, για να αντικατασταθούν τα Τουρκικά προϊόντα με Ελληνικά (όπου είναι δυνατόν).

"Άρχισαν τα όργανα" για τους εξ Ανατολών φίλους μας......και είναι Αιγυπτιακά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου