22 Φεβρουαρίου 2020

Βελτίωση διαθεσιμοτήτων (στο 50%) για τα γαλλικά ΝΗ-90 Caiman



Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε πως τα Γαλλικά ΝΗ-90 παρά τα προβλήματα διαθεσιμίτητας που αντιμετώπιζαν στο πρόσφατο παρελθόν, πλέον η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υποναύαρχος Guillaume Goutay  δήλωσε στο πρακτορείο Jane's οτι η διαθεσιμότητα των ΝΗ-90 Caiman (σ.σ. γαλλική ναυτική υποέκδοση) βελτιώθηκε από το 40% στο αποδεκτό 50%.


"Η κατάσταση έχει αρχίσει να βελτιώνεται. Το πρόβλημα όμως που παραμένει είναι πως τα ελικόπτερα που ακινητούν, δεν ακινητούν λόγω προγραμματισμένων συντηρήσεων ή μικρών βλαβών, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση μακράς ακινησίας εξαιτίας των προβληματικών διαφορετικών διαμορφώσεων που μας παραδόθηκαν. Η τελική διαμόρφωση, η MR-1, στην οποία θα αναβαθμιστούν και τα υπόλοιπα ελικόπτερα, διαθέτει πολύ σταθερότερο λογισμικό και ηλεκτρονικά, σε σχέση με τις προηγούμενες (Step A, B, FCR)", συμπλήρωσε.

Θυμίζουμε πως το Γαλλικό  ΠΝ έχει παραγγείλει 27 ναυτικά ελικόπτερα ΝΗ-90 Caiman, εκ των οποίων έχουν παραδοθεί τα 24, και τα τελευταία 3 αναμένονται το 2021. 

ΥΓ: Παρά την πάροδο αρκετά μεγάλου διαστήματος από την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση, παρατηρούμε μετά λύπης πως δεν έχει λυθεί το ζήτημα της παραλαβής των δικών μας ΝΗ-90, αλλά ούτε κι αυτό της FOS, με αποτέλεσμα o EΣ να στερείται τις εξαιρετικές δυνατότητες των ελικοπτέρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου