21 Φεβρουαρίου 2020

Χαφταρ: "Εκεχειρία στη Λιβύη μόνο αν φύγουν οι Τούρκοι."



Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ δήλωσε στο Sputnik ότι ο LNA χάνει την υπομονή του μετά από «τις επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τον Ερντογάν και τους μισθοφόρους του Σάρατζ, και την αποτυχία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Βερολίνου».

Έτοιμος να σταματήσει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη «αν αποχωρήσουν από τη χώρα τα τουρκικά στρατεύματα και οι μισθοφόροι» δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ στο Sputnik.

«Η κατάπαυση του πυρός είναι αποτέλεσμα ενός συνόλου συνθηκών... μεταξύ των οποίων η αποχώρηση των Σύρων και Τούρκων μισθοφόρων, ο τερματισμός της μεταφοράς τουρκικών όπλων, η εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων... Μόνο όταν αυτό επιτευχθεί, μπορούμε να μιλήσουμε για την κατάπαυση του πυρός» σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, πως «δυστυχώς, η Τουρκία και η κυβέρνηση Σάρατζ χρησιμοποιούν την προσωρινή κατάπαυση του πυρός για τη μεταφορά μέσω θάλασσας και αέρος Σύρων μισθοφόρων, Τούρκων στρατιωτών, τρομοκρατών και όπλων στην Τρίπολη. Αυτό είναι παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» υπογράμμισε ο επικεφαλής του LNA.
Από Sputnik.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου