Αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Αρκετοί αναλυτές και σημαίνοντα πρόσωπα από το Ισραήλ, τονίζουν το συγκεκριμένο θέμα τις τελευταίες μέρες.
Το ότι πολλά Ισραηλινά think tanks και Ισραηλινοι αναλυτές ασχολούνται όλο και πιο συχνα
με το θέμα (των Ρωσικών μαχητικών), είναι άξιο προσοχής, αν όχι και προβληματισμό, για την Ελλάδα.
Η δε Τουρκία γνωρίζει ότι με τυχόν παραγγελία Ρωσικών μαχητικών θα βρεθεί και τυπικά "εκτός" ΝΑΤΟ, με ο, τι αυτό συνεπάγεται για την σταθερότητα στην περιοχή. Αλλά όπως έδειξαν και με τους S-400, είναι διατεθειμένοι να "το ρισκάρουν", αλλά με την προοπτική να κερδίσουν τα περισσότερα.
Μπορεί αρκετοί να χαίρονται με την στροφή της Τουρκίας προς τη Ρωσία και την απομάκρυνση της από τις ΗΠΑ, εντούτοις κάτι τέτοιο για τα Ελληνικα συμφέροντα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο.
Διότι είναι πολύ πιθανό η Τουρκία να αποκτήσει έναν "στενό" σύμμαχο σε θεματα παροχής σύγχρονου αμυντικού εξοπλισμού και τεχνολογίας, με την Ελλάδα να "αγκομαχά" να ακολουθήσει τις εξελίξεις.
Επίσης, με βάση την μέχρι τώρα πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, φαίνεται ότι οι πρώτες δεν είναι διατεθειμενες να κάνουν δώρο την Τουρκία στη Ρωσία.
Συνεπώς, η Τουρκία έχοντας τους Ρώσους πιστούς συμμαχους, και τις ΗΠΑ σε μια ουδέτερη κατάσταση, θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλαδα. Ο μόνος τρόπος για την τελευταία για να θέσει εν αμφιβόλω τον Τουρκικό επεκτατισμο, είναι η λήψη δραστικών μέτρων κι αποφάσεων στον τομέα της Άμυνας. Το λέμε και θα το λέμε για όσο χρειαστεί.
Χωρίς πολιτική βούληση, οργάνωση και σοβαρή άμυνα, ας μην περιμένουμε πολλά. Διότι οι Τούρκοι μόνο με τον σκληρό τρόπο καταλαβαίνουν...