18 Αυγούστου 2019

Το πρώτο MIG-41 το 2025: Μαχητικό από "άλλον πλανήτη", αν καταφέρουν βέβαια να το φτιάξουν.


Από το Airrecognition.com
Η Ρωσία ήδη ετοιμάζεται για την ανάπτυξη ενός ακόμα αναχαιτιστικού, του PAK DP, επίσης γνωστό ως MiG-41. Το νέο αεροσκάφος αποτέλεσε αντικείμενο εξέλιξης για πολλά χρόνια, όμως πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της MiG, Ίλια Ταρασένκα, αποκάλυψε οτι το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.
“Το μελλοντικό μας μαχητικό MiG-41 θα μπορέσει τελικά να ολοκληρωθεί και να πετάξει στον ουρανό”, δήλωσε ο Ίλια Ταρασένκα, διευθύνων σύμβουλος της Μικογιάν (MiG) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που κάλυψε το ειδησεογραφικό πρακτορείο το Reuters.
Ο Ταρασένκα ανακοίνωσε ότι το “αεροσκάφος θα χρησιμοποιεί νέου τύπου όπλα, θα κατασκευάστει με νέες στέλθ τεχνολογίες, θα μπορεί να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα οπλων και θα έχει πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης - αναχαίτισης”.
Το αεροσκάφος θα μπορεί να πετάξει ανάμεσα στην στρατόσφαιρα και την τροπόσφαιρα: δηλαδή περίπου μεταξύ 12000 και 45000 μέτρων υψόμετρου (40.000-150.000 ποδιών). Θα μπορεί επίσης να φτάσει σε ταχύτητα 3675 χιλιομέτρων ανά ώρα (Mach 3). Και πως για να επιτευχθεί αυτό, θα απαιτηθεί η τοποθέτηση νέων turboramjet κινητήρων.
Επιπρόσθετα με την πτήση σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, το MiG-41 θα μπορεί να καταρρίψει υπερηχητικούς πυραύλους σύμφωνα με τον πρώην Αρχηγό των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, Βίκτωρ Μποντάρεφ. Θα είναι το ταχύτερο αεροσκάφος στην κατηγορία του, δήλωσε. Το αεροσκάφος θα μπορεί επίσης να είναι επανδρωμένο ή τηλεχειριζόμενο σαν ένα ντρόουν.