12 Δεκεμβρίου 2019

Αν έχεις τέτοιους συμμάχους, σώθηκες - Σχέδια για αναγέννηση της Τουρκοβρετανικής συνεργασίας στην παραγωγή κινητήρα για το ΤF-X.



Στα ψιλά φαίνεται πως πέρασε δήλωση του Τούρκου "βεζύρη-ΥΠΕΞ"  Μ.Τσαβούσογλου, η οποία και αφορά την αναγέννηση της συνεργασίας Μ.Βρετανίας-Τουρκίας που αφορά την μεταφορά τεχνολογίας για την κατασκευή κινητήρων για το νέο Τουρκικό μαχητικό TF-X.


"Η Τουρκία σχεδιάζει να επιταχύνει τη συνεργασία της με τη Βρετανία για την κατασκευή μιας νέας γενιάς κινητήρων για τις ανάγκες του νέου Τουρκικού αεροσκάφους της Τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ)", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu.

Θυμίζουμε πως η συμφωνία των 100 εκατομμυρίων λιρών μεταξύ του Τουκρικού ομίλου Kale και της Rolls-Royce τέθηκε σε αναμονή το Μάρτιο, αφού αρχικά υπογράφηκε από την προηγούμενη πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, το 2017.

Η Μ.Βρετανία αν κι εκ πρώτης φαντάζει απίθανο να συναινέσει σε τέτοια συμφωνία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, εντούτοις η δήλωση του Τούρκου "βεζύρη" γεννά πολλές αμφιβολίες περί αντιθέτου.

Κι όχι άδικα, μιας και η Μ.Βρετανία τα τελευταία (πολλά) χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της γείτονος σε πολλά θέματα.... 




Παίζουν με τα νεύρα μας. Gurdian: "Πως η Μ.Βρετανία έκανε την Τουρκία "υπερδύναμη" στην κατασκευή UCAVs".



Σανίδα σωτηρίας από το συνταξιοδοτικό ταμείο του Τουρκικού Στρατού (!!!!), στη βρετανική βιομηχανία χάλυβα British Steel!