9 Δεκεμβρίου 2019

Νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης X200 για τα Μ-113 των ΗΠΑ.




Η εταιρεία Allison Transmission θα συνεργαστεί με την Διοίκηση Αυτοκίνησης και Οπλισμού Οχημάτων Μάχης (TACOM) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) για την παροχή της λύσης μετάδοσης κίνησης Allison X200-4A για την οικογένεια των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113.
Η αναβαθμισμένη μετάδοση κίνησης Allison X200 προσφέρει ανώτερη κίνηση στα ερπυστριοφόρα οχήματα του Στρατού των ΗΠΑ. H Χ200-4Α είναι μια εγκάρσια μετάδοση κίνησης που διαθέτει υδραυλικό μετατροπέα ροπής σε συνδυασμό με διαφορά πλανητικά πακέτα κίνησης, διαφορική διεύθυνση (στρίψιμο) και ολοκληρωμένο υδραυλικό σύστημα πέδησης.
Το M113 παραμένει ο μεγαλύτερος στόλος τεθωρακισμένων οχημάτων του Στρατού των ΗΠΑ με περίπου 5000 οχήματα στα εν ενεργεία και εφεδρικά τμηματα. Τα οχήματα αυτά παρέχουν στις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες σημαντικές υπηρεσιες στον τομέα υγειονομικου, του μηχανικού μάχης, της διοίκησης και ελεγχου, καθώς και σαν ΚΔΠ ή οχήματα παρατήρησης. Η Allison Transmition αναμένεται να παρέχει στον Στρατό των ΗΠΑ περισσότερα από 300 κιβώτια μετάδοσης κίνησης μέχρι το 2021 για την υποστήριξη της αποστολής του Στρατού στην βελτίωση της επιχειρησιακής του ετοιμότητας.
“Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε ξανά με το υπουργείο άμυνας για να υποστηρίξουμε τις απαιτητικές ανάγκες των στρατιωτικών στόλων σε όλον τον κόσμο”, δήλωσε o Ντάνα Πίταρντ, αντιπρόεδρος αμυντικών προγραμμάτων στην Allison Transmission. “Οι στρατιωτικοί μπορούν να βασίζονται στην ανώτερη κατασκευή και αντοχή της μετάδοσης X200 για την σημερινή εκπαίδευση και τις αυριανές επιχειρήσεις”.

Armyrecognition.com