9 Αυγούστου 2019

Ξεμπλοκάρει επιτέλους και η επένδυση της Eldorado Gold;;





Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της να προχωρήσει η επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα με πλήρη τήρηση των όρων σεβασμού του περιβάλλοντος και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η εταιρεία από την πλευρά της, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση πάνω σε αυτούς τους όρους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, και ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Ελλάδας της Eldorado Gold, Χρήστος Μπαλάσκας.

AΠΕ-ΜΠΕ






Το πρότζεκτ...

To project στην πλήρη ανάπτυξή του θα δημιουργήσει 1.000 επιπρόσθετες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και κατά μέσο όρο 700 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την 25ετή, τουλάχιστον, λειτουργία του. Η εταιρεία υπολογίζεται ότι κατά τα 25 χρόνια λειτουργίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας, οι επενδύσεις της θα  δημιουργήσουν 5.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και θα αποφέρουν 1,5 δισ. ευρώ σε πληρωμές εργαζομένων, 3 δισ. ευρώ  σε πληρωμές προς Έλληνες προμηθευτές, 1 δισ. ευρώ σε άμεσους φόρους για το ελληνικό κράτος, 450 εκατ. ευρώ σε ετήσια έσοδα εξαγωγών και 80 εκατ. σε επενδύσεις στην κοινωνία.

Εμείς να ευχηθούμε ο,τι καλύτερο για την Χαλκιδική και τους πολίτες της. Πρέπει να επιταχύνουμε...Διότι το λέμε και θα το ξαναλέμε. Αν θέλουμε δυνατή και αποτελεσματική άμυνα, πρέπει να γίνουν 2 πράγματα: Να ξυπνήσουμε, και να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας. 
Τουλάχιστον ας ξεκινήσουμε απ'το εύκολο, που είναι το δέυτερο με διαφορά.