1 Δεκεμβρίου 2019

Μέχρι και το Ουζμπεκιστάν αναβαθμίζει τη θωράκιση των αρμάτων του.

Πηγη: ΑrmyRecognition


Σύμφωνα με βίντεο που ανήρτησε ο Στρατός του Ουζμπεκιστάν, έγινε φανερό στην κοινή γνώμη πως ο στρατός έχει αναπτύξει ορισμένα πρότυπα αναβάθμισης των αρμάτων Τ-62Μ και Τ-64 που διαθέτει.

Πιο συγκεκριμένα, η αναβάθμιση αφορά την καλύτερη προστασία των αρμάτων από Α-Τ απειλές, καθώς και την καλύτερη επίγνωση της τακτικής κατάστασης.

Πρώτον, τα άρματα  (πρότυπα) φαίνεται να έχουν εξοπλιστεί με θωράκιση ERA στο μπροστινό μέρος των πύργων τους, ενώ στο υπόλοιπο μέρος τους έχει τοποθετηθεί γρύλια (slat armor). Επιπλέον,  έχει τοποθετηθεί νέου τύπου "προστατευτική κουρτίνα" τόσο στο κάτω-μπροστινό μέρος του σκάφους, όσο και στο πλάι μπροστά από τους τροχούς, προκειμένου να υπάρχει μια στοιχειώδης προστασία έναντι μικρού διαμετρήματος κεφαλών HEAT. 

Επίσης, τα Τ-64 σχεδιάζεται να αναβαθμιστούν περισσότερο, με την τοποθέτηση νέου Ρωσικού κινητήρα μεγαλύτερης ιπποδύναμης (V-84 840hp), καθώς και πυροβόλου ΗMG 12,7mm επί της οροφής.

Τέλος, έχει τοποθετηθεί στην κάννη των αρμάτων νέος αισθητήρας (πιθανώς σκόπευσης), που θα αυξάνει την αξιοπιστία των βολών.

Το παραπάνω πρόγραμμα αναβάθμισης πιστεύεται ότι θα εφαρμοστεί με αργούς έστω ρυθμούς σε όλο τον στόλο αρμάτων Τ-64 και Τ-62 που διαθέτει σε υπηρεσία ο Ουζμπεκικός Στρατός, ήτοι 100 Τ-64Μ και 170 Τ-62.