27 Νοεμβρίου 2019

Ο Αμερικανικός Στρατός μαθαίνει τα εχθρικά όπλα παίζοντας παιχνίδια "τράπουλας"



Ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση, η Αμερικάνικη Διεύθυνση Εκδόσεων κι Εκπαιδεύσεως G-2 (Intelligence) ανέπτυξε τις κάρτες "Παγκόσμια Αναγνώριση Εξοπλισμού" ως ένα μοναδικό εργαλείο για να βοηθήσει τους στρατιώτες να αναγνωρίζουν τα εχθρικά όπλα και οχήματα. 

Υπέυθυνο για τη σχεδίαση των καρτών ήταν το Γραφείο Υποστήριξης Εκπαιδεύσεως, το οποίο και δημιούργησε περισσότερους από 70.000 πίνακες πρότυπων καρτών που απεικονίζουν οπλικά συστήματα όπως άρματα μάχης, ΠΕΠ, πυροβόλα, ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ, Shorads, Α-Τ όπλα κοκ. 

Με αυτόν τον τρόπο, οι στρατιώτες μπορούν να μαθαίνουν τα εχθρικά οπλικά συστήματα μέσω της επαναλήψεως, απλά παίζοντας το αγαπημένο παιχνίδι τράπουλας (όπως πόκερ, πασιέτζα κοκ).

Τα παιχνίδια τράπουλας εξακολουθούν να αποτελούν ένα δημοφιλές παιχνίδι για τους Αμερικανούς στρατιώτες "εν εκσταρτεία", κυρίως διότι η πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συσκευές και στο διαδίκτυο μπορεί να είναι περιορισμένη. 

Τα παιχνίδια τράπουλας αποτελούν ιστορικά ένα αγαπημένο χόμπι για τα στρατεύματα των ΗΠΑ σε κάθε μεγάλη σύγκρουση. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου, μια παρόμοια μέθοδος, (τράπουλα που απεικόνιζε εχθρικά όπλα και αεροσκάφη) βοήθησε καίρια τα στρατεύματα των ΗΠΑ να μάθουν περισσότερα για τους αντιπάλους τους. 

Τον Ιούλιο ο Στρατός των ΗΠΑ δημοσίευσε μια πρώτη σειρά με Κινεζικά οπλικά συστήματα, η οποία σειρά εξαντλήθηκε σχεδόν αμέσως. Σήμερα, έχουν αναπτυχθεί "πακέτα τράπουλας" και με τα Οπλικά Συστήματα της Ρωσίας και του Ιράν.

Παρακάτω θα βρείτε τα λινκς για να κατεβάσετε τις προαναφερόμενες τράπουλες

Κινεζική Τράπουλα
Ρωσική Τράπουλα
Ιρανική Τράπουλα


Πηγή: Army-Recognition.

ΥΓ: Μέσα στις επόμενες μέρες, υποσχόματε να αναπτύξουμε και μια Ελληνική έκδοση "στρατιωτικής τράπουλας", με όλα τα κύρια οπλικά συστήματα που διαθέτει ο Τουρκικός Στρατός, την οποία και θα διαθέσουμε για δωρεάν κατέβασμα.