24 Νοεμβρίου 2019

Το ΚF-X της Ν.Κορέας θα εξοπλιστεί με τον BVR πύραυλο Α-Α Meteor!



Η MBDA, σύμφωνα με ανακοινωσή της, έχει αναλάβει σύμβαση από την Korea Aerospace Industries (KAI) για την ενσωμάτωση του BVR A-A πυραύλου Meteor  στο μελλοντικό Κορεατικό μαχητικό KF-X. 

Η σύμβαση περιλαμβάνει υποστήριξη ενσωμάτωσης στο KAI KF-X, μεταφορά τεχνογνωσίας και κατασκευή εξοπλισμού δοκιμών για τις εργασίες ολοκλήρωσης και δοκιμών. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Α-Α BVR πύραυλος Meteor είναι ο πιο εξελιγμένος πύραυλος στον κόσμο, ο οποίος διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα προώθησης ramjet, το οποίο του επιτρέπει να πετάει πιο γρήγορα και πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο Α-Α. Αυτό του επιτρέπει να εμπλέκει αποτελεσματικά στόχους οι οποίοι εκτελούν εξαιρετικά ακραίους ελιγμούς.

Ο κ. Éric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που σηματοδοτήσαμε αυτό το επόμενο και σημαντικό βήμα στη συνεργασία μας με την KAI και την Κορεατική Διοίκηση Προγράμματος Άμυνας. Η Νότια Κορέα είναι μια στρατηγική αγορά για εμάς και είμαστε υπερήφανοι που ο Meteor θα προσφέρει στο KF-X τις καλύτερες  BVR επιδόσεις στον κόσμο".