31 Δεκεμβρίου 2019

Ο Νοτιοκορεατικός Στρατός παρήγγειλε περισσότερα Κ55Α1, αντί των Κ9 Thunder.



Η Νοτιοκορεατική αμυντική βιομηχανία Hanwha Defense υπέγραψε συμφωνία με τον Νοτιοκορεατικό στρατό για την παρααγωγή της πέμπτης παρτίδας των αναβαθμισμένων Α/Κ πυροβόλων K55Α1, δήλωσε στις 30 Δεκεμβρίου 2019. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 118 εκατομύρια δολάρια, με τις παραδόσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2022.



Το πυροβόλο Κ55 είναι η Νοτιοκορεατική παραλλαγή του αμερικάνικου Α/Κ πυροβόλου M109Α2, το οποίο και παράγεται στη Νότια Κορέα κατόπιν Αμερικανικής άδειας, από την Samsung Techwin.

Το K55 (σε σχέση με το Μ109Α2) είναι εφοδιασμένο με σύστημα προστασίας ΡΒΧΠ, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, καθώς και μια τροποποιημένη μονάδα λήψης πυρομαχικών από το όχημα αυτόματης ανανέωσης πυρομαχικών K56.

Η βελτιωμένη έκδοση του K55, το K55A1 είναι επιπλέον εφοδιασμένο με σύγχρονους ψηφιακούς βαλλιστικούς υπολογιστές, πολυλειτουργικές συσκευές προβολής δεδομένων και ελεγκτές, σύστημα πλοήγησης GPS, αυτόνομο σύστημα τάξης και προσανατολισμού, ασύρματο εξοπλισμό ζεύξης δεδομένων και βελτιωμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρία και μονάδα τροφοδοσίας). Θα μπορούσε να ειπωθεί πως όλες αυτές οι αναβαθμίσεις φέρνουν το Νοτιοκορεατικό πυροβόλο πλησίον του Μ109Α6 Paladin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου