29 Δεκεμβρίου 2019

Επιπλεόν αντιαρματικά συστήματα Javelin για την Ουκρανία.





Η Ουκρανία θα αγοράσει μια νέα παρτίδα αντιαρματικών πυραύλων Javelin, σύμφωνα με δήλωση του Ουκρανικού ΥΠΕΘΑ την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου. 

Η σύμβαση για τη συμφωνία υπογράφηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2019, συνέχισε το υπουργείο άμυνας, χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Θυμιζουμε πως η πρώτη παραγγελία των συστημάτων Javelin, αξίας περίπου 47 εκατομμυρίων δολαρίων, έφτασε στην Ουκρανία τον Απρίλιο του 2018, όταν το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως.




Είναι επίσης πολύ πιθανό στη συμφωνία να περιλαμβάνεται και ο πύραυλος FGM-148F. ΣΕ σχέση με τους προηγούμενους, ο πυραύλος Javelin FGM-148F διαθέτει μια προηγμένη πολεμική κεφαλή πολλαπλών χρήσεων (MPWH) ως μέρος του φορητού πυραύλου  Javelin. Η MPWH ενσωματώνει τεχνολογία τελευταίας γενιάς, για να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του συστήματος έναντι μαλακών στόχων και ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων. Οι πρώτες παραδόσεις του μοντέλου Javelin F προγραμματίζονται για τις αρχές του 2020 και θα είναι διαθέσιμες και για διεθνείς συμμάχους, μετά την έκδοση άδειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου