13 Δεκεμβρίου 2019

Νέο εξελιγμένο ΣΔΕ επέλεξαν οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις για την "Γερμανική Διακλαδική Δύναμη Δ".



Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις επέλεξαν το SitaWare Frontline της εταιρείας Systematic για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός νέου και σύγχρονου Συστήματος Διαχείρισης Μάχης (BMS) για το Πρόγραμμα Κοινής Δύναμης Πολλαπλής Ετοιμότητας 2023 (VJTF 2023). Το λογισμικό θα δημιουργήσει ένα γενικότερο πλαίσιο εφαρμογών διαχείρισης μάχης, το οποίο και θα λειτουργήσει ως ενιαίο για όλες τις χερσαίες δυνάμεις και θα επιτρέψει την ενσωμάτωση τόσο των υφιστάμενων όσο και των μελλοντικών όπλων και πλατφορμων.

Το SitaWare Frontline θα εγκατασταθεί σε διάφορους τύπους οχημάτων που λειτουργούν ως μέρος του VJTF 2023. "Το Frontline είναι ένα επιχειρησιακά αποδεδειγμένο σύστημα που εξοπλίζει τον στρατό με προηγμένες ικανότητες C2, ολοκληρωμένη επίγνωση της τακτικής κατάστασης και παρακολούθηση των κινήσεων των φίλιων κι εχθρικών δυνάμεων" εξηγεί ο Trusch.
Το SitaWare Frontline παρέχει μια αυτόματα ενημερωμένη εικόνα τακτικής κατάστασης που χαρακτηρίζει τη διάθεση δυνάμεων, επικίνδυνων περιοχών, σημείων ενδιαφέροντος και στόχων ευκαρίας. Επιπλέον, η εφαρμογή δύναται να διασυνδεθεί με πληθώρα αισθητήρων και όπλων..

Το σύστημα υποστηρίζεται από τα πρωτόκολλα SitaWare Tactical Communications που επιτρέπουν την αποτελεσματική και αξιόπιστη επικοινωνία δεδομένων για δίκτυα ακόμα και με χαμηλό εύρος ζώνης, υψηλά λανθάνοντα χρονικά διαστήματα και διακοπτόμενη συνδεσιμότητα. Για παράδειγμα, η εφαργμογή μπορεί να υποστηρίζεται τόσο από σταθμούς ασυρμάτου FM, όσο κι από δορυφορικά τερματικά.