30 Δεκεμβρίου 2019

Οι 2 Adelaide καταλήγουν στη Χιλή για να αντικαταστήσουν τις ''L''. Κι εμείς ακόμα με τις "S"....



Όπως όλα δείχνουν, οι φρεγάτες της κλάσης Adelaide θα οδηγηθούν στο ΠΝ της Χιλής. Εκ των πραγμάτων, το παραπάνω γεγονός είναι κάτι που μας πονά ιδιαιτέρως, διότι όχι μόνο το Χιλιανό ΠΝ αποκτά πλοία τα οποία θα βοηθούσαν την χώρα μας ως πλοία ενδιάμεσης λύσης, αλλά και λόγω των πλοίων που αντικαθιστούν. Διότι είναι ντροπή το "Χιλιανό ΠΝ" να παίρνει τις Adelaide για να αποσύρει πλοία τα οποία είναι κατά πολύ καλύτερα και νεότερα των δικών μας Kortenaer "S".

Φρεγάτα κλάσης "L". Η συγκεκριμένη κλάση αποτελεί την έκδοση αεράμυνας περιοχής της ευρύτερης κλάσης Kortenaer, όπου ανήκουν και οι Ελληνικές "S".


Ακολουθεί η είδηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στις 27 Δεκεμβρίου 2019 στην αυστραλιανή ιστοσελίδα "The Australian", η αυστραλιανή κυβέρνηση θα πουλήσει δύο φρεγάτες κλάσης Adelaide (FFG) στη Χιλή, συγκεκριμένα των HMAS Melbourne και HMAS Newcastle που τέθηκαν σε λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και αναβαθμίστηκαν το 2008.

Οι συγκεκριμένες φρεγάτες της κλάσης  Adelaide του Αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού είναι οι τελευταίες από τα έξι πλοία της κατηγορίας που αποσύρονται. Θα αντικατασταθούν από τρία νέα αντιτορπιλικά.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Χιλής, η απόκτηση των πρώην HMAS Melbourne και του HMAS Newcastle αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, με τη μεταφορά τους να προγραμματίζεται για το 2020. Οι νεοαποκτηθείσες φρεγάτες θα αντικαταστήσουν δύο φρεγάτες αεροπορικής άμυνας κλάσης Latote (πρώην Ολλανδικές  Kortenaer κλάσης "L").

Η κατηγορία Αδελαΐδα ήταν μια κατηγορία πλοίων αεράμυνας περιοχής, η οποία αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ για την κάλυψη των αναγκών του Βασιλικού Αυστραλιανού Ναυτικού. Συνολικά κατασκευάστηκαν έξι φρεγάτες. Η τάξη βασίστηκε στις φρεγάτες κατηγορίας Oliver Hazard Perry, αλλά τροποποιήθηκε κατάλληλα ώστε να καλύψει τις αυστραλιανές απαιτήσεις.

Οι φρεγάτες της κλάσης Adelaide χρησιμοποιούνταν από το Αυστραλιανό Ναυτικό κυρίως σαν σκάφη αεράμυνας περιοχής, λόγω της ύπαρξης του εκτοξευτήρα Mark 13, ο οποίος μπορεί να εξαπολύσει Α/Α/Α πυραύλους SM-2, SM-1, ESSM. Ο υπόλοιπος οπλισμός των πλοίων της κλάσης αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο των 76 χιλιοστών (3,0 in), βλήματα επιφανείας-επιφανείας Harpoon ASM (που βάλλονται από τον Μark 13) και δύο τριπλούς εκτοξευτές τορπιλών MU90. Επιπλέον, δυναται να υποστηρίξει μεχρι και δύο ελικόπτερα S-70B Seahawk.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου