26 Δεκεμβρίου 2019

Αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη θέλει ο Ερντογάν.



Το «πράσινο φως» της τουρκικής Βουλής στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Στη βάση του μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας, ελπίζω, αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή ότι θα παρουσιάσουμε το σχέδιό μας ενώπιόν της, για αποστολή στρατευμάτων», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αγκυρα.

«Όπως σε όλη τη Βόρεια Αφρική, η Λιβύη έχει εκατομμύρια αδέλφια μας που έχουν στενούς δεσμούς με τη χώρα. Ασχετα με τις σχέσεις των κυβερνήσεών μας, οι λαοί μας είχαν πάντοτε στενούς δεσμούς. Ακόμη και ο σημερινός πρόεδρος έχει συγγενείς εδώ. Είναι φανερό πόσο στενοί είναι οι δεσμοί. Παρακολουθούμε στενά τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι αδελφοί μας στη Λιβύη, Από την αρχή έχουμε εναντιωθεί στις επιθέσεις εις βάρος της νόμιμης κυβέρνησης από έναν πραξικοπηματία στρατηγό. Εχουμε παράσχει κάθε είδους υποστήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης που μάχεται εναντίον ενός πραξικοπήματος, το οποίο υποστηρίζεται από πολλές ευρωπαΊκές και αραβικές χώρες», είπε ακόμη ο Ερρντογάν.

Καθημερινή, ΑΠΕ-ΜΠΕ.