14 Δεκεμβρίου 2019

Ένα δισ. Ευρώ ανά έτος υπέρ εξοπλιστικών προγραμμάτων πρότεινε στον ΥΕΘΑ ο βουλευτής της ΝΔ, κ.Γκίκας.



Σε μια σημαντική πρόταση προχώρησε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο βουλευτής Κέρκυρας  Στέφανος Γκίκας, ο οποίος πρότεινε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,  την αύξηση του προϋπολογισμού για εξοπλισμούς για την επόμενη πενταετία κατά 0,5% του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί σε 1 δις Ευρώ το χρόνο.

«Με 5 δις, σε βάθος πενταετίας, μπορούν να καλυφθούν σημαντικές εξοπλιστικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης πρόσθεσε, πως είναι απολύτως απαραίτητο να υλοποιηθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΚΥΣΕΑ του Οκτωβρίου 2014, τα οποία είναι εκ των ον ουκ άνευ για την άμυνα της χώρας.

«Αν δεν ισχυροποιηθούν περαιτέρω οι Ένοπλες Δυνάμεις αυξάνοντας την αποτρεπτική τους ικανότητα, είναι δεδομένο ότι η αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας θα συνεχιστεί αμείωτη και η αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, το ίδιο», κατέληξε.

Εμείς με τη σειρά μας να συγχαρούμε τον κ.Γκίκα για το ορθό της πρότασης, και να ευχηθούμε να υπάρξουν κι άλλα τέτοια φωτεινά παραδείγματα εντός της Βουλής, μήπως κι αλλάξει κάτι προς το καλύτερο...