1 Δεκεμβρίου 2019

Τα νέα χορηγηθέντα προστατευτικά γυαλιά του Στρατού των ΗΠΑ, αντιδρούν στο φυσικό φως, κι αλλάζουν ανάλογα χρωματισμό φακού.



Οι αξιωματούχοι του της Υπηρεσίας Στρατιωτικού Εξοπλισμού του Στρατού των ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα υπηρεσιακό έγγραφο όπου ποριεδοποιούσαν το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ σχετικά με τα πλεονεκτήματα της χρήσης των υπηρεσιακών αντιβαλλιστικών γυαλιών, καθως και με τους κινδύνους που ενέχει η χρήση γυαλιών μάχης εμπορίου. 

Πιο συγκεκριμένα, η Υπηρεσία ενημέρωσε πως ο κατάλογος των προστατευτικών γυαλιών της υπηρεσίας ενημερώνεται τακτικά με επιλογές υψηλής τεχνολογίας, όπως γυαλιά με φακούς που αλλάζουν αυτόματα χρωματισμο, ανάλογα με το περιβάλλον. Τα συγκεκριμένα προστατευτικά γυαλιά, διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες οι οποίοι αντιδρούν ανάλογα του φυσικού φωτός, κι όχι των ακτίνων UV, κάτι που τα κάνει πιο αξιόπιστα και λειτουργικά.

Ο "κώδωνας" κινδύνου που έκρουσε η Υπηρεσία στο προσωπικό, εστίασε στο γεγονός πως τα υπηρεσιακά προστατευτικά γυαλία έχουν χαρακτηριστεί ως αντιβαλλιστικά έπειτα από εξαντλητικές δοκιμές και αξιολογήσεις του Στρατού, με αποτέλεσμα να "προστατέψουν" 100% τον στρατιώτη όταν απαιτηθεί.