7 Δεκεμβρίου 2019

Πάλι βλέπει εφιάλτες η YeniSafak: «Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας»

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με πρωτοσέλιδο «Θορυβώδης γείτονας», η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι πολλοί Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί «ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία», ενώ επικαλούμενη τον ελληνικό Τύπο υποστηρίζει ότι η Αθήνα ενεργοποίησε το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στέλνοντας ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νησί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ωστόσο Ομέρ Τσελίκ δηλώνει ότι τέτοια επιβεβαιωμένη πληροφορία για τους S300 ο ίδιος δεν έχει, σύμφωνα με το philenews.
«Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
Η «YeniSafak» μάλιστα επικαλείται ανώνυμο Τούρκο διπλωμάτη, που μίλησε στο «Al Jazeera» και δηλώνει ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο, προκειμένου να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.