3 Δεκεμβρίου 2019

Σφαίρες 0.50 με πολυμερή κάλυκα για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες.


Η εταιρεία παραγωγής πυρομαχικών ΜAC θα ξεκινήσει τις πρώτες παραδόσεις πυρομαχικών 0.50 από πολυμερή υλικά  στο Σώμα Πεζοναυτών (USMC) το 2020, σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Joe Gibbons.

Τα φυσίγγια από πολυμερή υλικά είναι φυσίγγια με συμβατική μεταλλική βολίδα, αλλά με νέας γενιάς κάλυκα αποτελούμενο κατά 75% από πολυμερή υλικά και 25% μεταλλικό.

Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου φυσιγγίου έναντι του συμβατικού είναι τα εξής:

  • Ε'ιναι ελαφρύτερο. Συγκεκριμένα, ο πολυμερής κάλυκας είναι ελαφρύτερος κατά 35% έναντι του συμβατικού. Το κέρδος αυτό μεταφράζεται σε ικανότητα μεταφοράς μεγαλύτερης ποσότητας πυρομαχικών από τους στρατιώτες ή τις πλατφόρμες μεταφοράς οπλισμού.


  • Ο πολυμερής κάλυκας λειτουργεί ως μόνωση με συνέπεια να εμποδίζει τη μεταφορά θερμότητας στη θαλάμη του όπλου κατά την καύση της πυρίτιδας. Αυτή η μόνωση που προσφέρει ο κάλυκας, αυξάνει τη διάρκεια ζωής του όπλου.


  • Η πολυμερής φύσιγγα έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά πιο ακριβής σε σχέση με την κανονική. Αυτό συμβαίνει διότι ο λαιμός (εκεί που συνδέεται ο κάλυκας με τη βολίδα) της πολυμερούς φύσιγγας είναι αρκετά πιο "σφιχτός" με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν απώλειες κατά την καύση της πυρίτιδας.