16 Ιανουαρίου 2020

Απειλεί με βέτο ο Π/Θ για το θέμα της Λιβύης - Στην Αθήνα αναμένεται ο Χαφτάρ προτού πάει Βερολίνο.




Απειλές από τον Έλληνα Π/Θ

Έντονη κριτική δέχθηκε η απόφαση της  Γερμανίας από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία και αφορούσε το γεγονός της μη πρόσκλησης της Ελλάδας στη Σϋνοδο του Βερολίνου. «Κακώς δεν προσεκλήθη η Ελλάδα στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη», είπε ο πρωθυπουργός προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν θα συναινέσει σε πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία.

«Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα ασκήσει βέτο και στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής» τόνισε, γνωστοποιώντας ότι έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΕ, καθώς κι ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ.








Στην Αθήνα ο Χαφταρ.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο Χαλιφά Χαφτάρ βρίσκεται εν πτήσει με πρώτο προορισμό την Αθήνα, όπου και θα συναντηθεί με την ελληνική κυβέρνηση, προτού κατευθυνθεί στο Βερολίνο.

Πέραν τούτου, έντονη ήταν η δυσαρέσκεια του Χαλιφά Χαφτάρ η μη πρόσκληση της Ελλάδας στη σύνοδο του Βερολίνου, η οποία εκφράστηκε μέσω ανάρτησης στο Τουίτερ του εθνικού απελεθυερωτικού στρατού LNA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου