12 Ιανουαρίου 2020

Αεροπορία Εθνοφρουράς ΗΠΑ (ΑNG): Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των ραντάρ APG-83 στα F-16 της.



Η Αμερικανική Αεροπορία(USAF) ολοκλήρωσε την εγκατάσταση των ραντάρ AN/APG-83 SABR της εταιρείας Northrop Grumman στα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Αεροπορίας Εθνοφρουράς.. Αυτό το γεγονός-σταθμός σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση των παραδόσεων των ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) AN/APG-83 SABR στα Αμερικανικά F-16.

Η αναβάθμιση των ραντάρ των F-16 της Αεροπορίας Εθνοφρουράς (Air National Guarg - ANG) επεκτείνει την επιχειρησιακή λειτουργικότητα και αξιοπιστία του εν λόγω μαχητικού, ενώ παρέχει στους πιλότους του ικανότητες ραντάρ πέμπτης γενιάς για την προστασία του εναερίου χώρου των ΗΠΑ.


Eνδεικτικές εμβέλειες αποκάλυψης των παλαιών ραντάρ μηχανικής σάρωσης των F-16 (APG-68V9), του νέου AESA (ΑPG-83), καθώς και του APG-80 των F-35. ΠΗΓΗ.




“Το ραντάρ APG-83 παρέχει πρωτοφανείς ικανότητες σκόπευσης και ελέγχου πυρός στον στόλο F-16 για να διασφαλιστεί η ανώτερη αποτελεσματικότητα των απόστολων της ANG”, δήλωσε ο Μαρκ Ρόσσι, διευθυντής προγραμμάτων SABR της Northrop Grumman. “Το APG-83 σχεδιάστηκε ειδικά για την μεγιστοποίηση της απόδοσης του F-16 με μια οικονομικά προσιτή και κλιμακούμενη αρχιτεκτονική, βασισμένη πάνω στην πρόοδο που πραγματοποιήθηκε κατά την εισαγωγή του APG-77 AESA για το F-22 Raptor και του APG-81 AESA για το F-35 Lightning II”.

Το μεγαλύτερο εύρος ζώνης, η ταχύτητα και η ευελιξία επεξεργασίας δεδομένων του APG-83 επιτρέπουν στο F-16 να εντοπίζει, παρακολουθεί και ταυτοποιεί μεγαλύτερο αριθμό στόχων, ταχύτερα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Επιπλέον, διαθέτει παντός καιρού, υψηλού επιπέδου ανάλυσης χαρτογράφηση  SAR, ώστε να παρουσιάζεται στον πιλότο εικόνα μεγαλύτερης επιφάνειας με ακριβέστερη ταυτοποίηση στόχου και προσβολή του σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις σε σύγκριση με παλιότερα συστήματα.

Airrecognition.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου