10 Ιανουαρίου 2020

Πρώτες απώλειες για τους Τούρκους στη Λιβύη: Τρεις στρατιώτες νεκροί κι 6 τραυματίες από την προέλαση του LNA στην Μισράτα.



Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή γύρω από τη Λιβυκή πόλη Misrata, δήλωσαν τοπικές πηγές στο πρακτορείο Al Arab Daily σήμερα. Επίσης, Έξι επιπλέον τραυματίστηκαν, σύμφωνα πάντα με τις "τοπικές" πηγές. Τα σώματα των νεκρών στρατιωτών έχουν ήδη μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Misrata.

Ο στρατηγός Khalifa Haftar και ο εθνικός στρατός του Λιβύη (LNA) πιέζουν να καταλάβουν τη Misrata, η οποία βρίσκεται στη δυτική Λιβύη και είναι βασικό προπύργιο της κυβέρνησης της  Τρίπολης, η οποία υποστηρίζεται στρατιωτικά πλέον από την Τουρκία. Η επίθεση έγινε αφού η πολιτοφυλακή του Haftar ανέλαβε τον έλεγχο της παραλιακής πόλης της Σύρτης λίγες μέρες νωρίτερα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνησή του έστειλε στρατιωτικό προσωπικό στη Λιβύη για να βοηθήσει την εκπαίδευση και την παροχή συμβουλών στον στρατό της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη. Το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την ανάπτυξη αυτής της εβδομάδας. Χώρες όπως η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες υποστηρίζουν το Haftar, αντιτίθενται σθεναρά στην εμπλοκή της Τουρκίας.

Οι θάνατοι των τριών στρατιωτών επιβεβαιώθηκαν επίσης σε ένα tweet από τον λογαριασμό ιLibya Review, ο οποίος έχει στενές επαφές με τις δυνάμεις του Haftar.

Τέλος, θυμίζουμε ότι την Τετάρτη, οι αεροπορικές δυνάμεις του Haftar χτύπησαν στόχους στη νότια Misrata, ισχυριζόμενοι ότι προκάλεσαν μεγάλες απώλειες. Οι δυνάμεις του Χάφταρ σχεδίαζαν να πάρουν τη Μιρράτα πριν από την άφιξη των τουρκικών στρατευμάτων, δήλωσε ανώτερος διοικητής της LNA στη σαουδαρική εφημερίδα Asharq Al Aswat.

Πηγή: Ahval news.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου