2 Ιανουαρίου 2020

Ινδικό ΠΝ: Φαραωνικά σχέδια κατασκευής 24 νέων υποβρυχίων, εκ των οποίων 6 πυρηνικών.



Σύμφωνα με νέα που δημοσιεύτηκαν στις 30 Δεκεμβρίου 2019 από ινδικές ιστοσελίδες εφημερίδων, το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό σκοπεύει να κατασκευάσει 24 νέα υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων έξι υποβρυχίων πυρηνικής επίθεσης. Επί του παρόντος, το Ινδικό Ναυτικό διαθέτει 14 συμβατικά υποβρύχια και δύο πυρηνικά υποβρύχια στο ναυτικό του στόλο. Πιο συγκεκριμένα, το Ινδικό ΠΝ επιχειρεί με τις παρακάτω κλάσεις υποβρυχίων:

  • 4 Ινδογερμανικά συμβατικά υποβρύχια κλάσης Shishumar (U-209/1500) (1984-1994).
  • 8 Ινδορωσικά  συμβατικά υποβρύχια κλάσης Sindhughosh (Kilo Project 877EKM) (1986-2000).
  • 2 Ινδογαλλικά (+4 υπό κατασκευή) συμβατικά υποβρύχια κλάσης Kalvari (Scorpene) (2017 - 2022)
  • Ένα πυρηνικό υποβρύχιο (SSN) κλάσης Chakra (πρώην Akula II).
  • Ένα (+3 υπό κατασκευή) πυρηνικό υποβρύχιο βαλλιστικών βλημάτων (SSBN) κλάσης Arihant.


Πέραν των προγραμματισμένων του κατασκευών που περιγράφονται πιο πάνω, το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έχει σχεδιάσει να κατασκευάσει και έξι νέα υποβρύχια στο πλαίσιο του Project 75 India (υποβρύχιο 75I), στο οποίο θα κατασκευαστούν έξι συμβατικά υποβρύχια από το Ναυτικό σε συνεργασία με ινδικές ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες, αλλά και με ξένη βοήθεια σε τεχνολογίες αιχμής.

Το υποβρύχιο της κατηγορίας Project 75I θα αποτελεί συνέχεια των υποβρυχίων του Project 75 Kalvari  (Sxorpene). Όπως προείπαμε, στο πλαίσιο αυτού του έργου, το Ινδικό Ναυτικό σκοπεύει να αποκτήσει έξι συμβατικά υποβρύχια, τα οποία θα διαθέτουν επίσης προηγμένα προωστικά συστήματα ανεξάρτητα από τον αέρα (ΑΙΡ), ώστε να μπορούν να παραμείνουν βυθισμένα για μεγαλύτερη διάρκεια και να αυξήσουν σημαντικά την επιχειρησιακή τους εμβέλεια.

Θυμίζουμε πως τα 6 υπο κατασκευή υποβρύχια της κλάσης  Kalvari (Scorpene) τροφοδοτούνται από συμβατικά συστήματα ηλεκτροκίνησης με ντίζελ κι ότι τα δύο τελευταία υποβρύχια αναμένεται να είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία AIP, η οποία αναπτύσσεται εγχώρια από την DRDO.

Τέλος, ο οπλισμός των "ινδικών" υποβρυχίων P75I δεν θα διαφέρει από αυτόν της κλάσης Kalvari, και θα αποτελείται από συνολικά 6 τορπιλοσωλήνες των 533 χιλιοστών, με 18 τορπίλες ή SM-39 Exocet ως αναχορηγία εντός του υποβρυχίου.

Naval-Recognition.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου