10 Ιανουαρίου 2020

Τυνησία: Σε κατάσχεση όπλων που προωθούνταν από την Τουρκία στη Λιβύη προχώρησαν οι Τυνησιακές αρχές.



Οι Τυνησιακές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση τουρκικών όπλών που ποροωθούνταν από την Τουρκία μέσω του εδάφους της στη Λιβύη. Ο οπλισμός κατασχέθηκε ενώ βρισκόταν καθ 'οδόν προς την Τυνησιακή πόλη Feriana στην Kasserine, μια περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται τόσο το ισλαμικό κράτος, όσο και η αλ Κάιντα. Το γεγονός το δημοσιεύει η παναραβική καθημερινή εφημερίδα Asharq al-Awsat.

Σύμφωνα με την πηγή, κατασχέθηκαν τριάντα πέντε τυφέκια μαζί με ένα μεγάλο ποσό μετρητών, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Τυνησιακών αρχών στο Bani Khedache. Από την επιχείρηση, πέντε άτομα συνελήφθησαν στη επιχείρηση, αλλά η Hayouni δεν αποκάλυψε τις εθνικότητες τους.


Σχετικά με το συμβάν, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούσεφ Τσάχετ δήλωσε στην αστυνομία ότι τα όπλα προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, δήλωσε ο Ασάρκ αλ Αουσάτ.

Σύμφωνα με την Τυνησία (αλλά και τον υπόλοιπο νοήμων κόσμο), οι δυνάμεις του GNA είναι τζιχαντιστές τρομοκράτες, συνεπώς οποιαδήποτε επαφή μαζί τους είναι απευκταία. Θυμίζουμε, πως η Τυνησία έχει απαγορέψει στην Τουρκία τη χρήση του εδάφους της για την παροχή από την πρώτη στρατιωτικής υποστήριξης στη Λιβύη.

Πηγές: Ahval, Asharq al-Awsat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου