15 Ιανουαρίου 2020

Ισραήλ: Η Τουρκία ως κορυφαία απειλή κατά την ετήσια έκθεση των IDF, για πρώτη φορά στην ιστορία.





Η έκθεση ασφαλείας των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων για το 2020 τοποθέτησε την Τουρκία ως μια εκ των κορυφαίων απειλών για την ίδια τη χώρα και τη σταθερότητά της.

«Η αξιολόγηση δεν περιγράφει συγκεκριμένη απειλή από την Τουρκία έναντι του Ισραήλ, αλλά μάλλον αναδεικνύει ότι οι πολιτικές που ακολουθεί ο Ερντογάν, του οποίου το ισλαμικό κόμμα είναι σύμμαχος με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, βρίσκεται πίσω από τον λόγο ανησυχίας. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, η Άγκυρα εντείνει τον επεκτατισμό της, πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και προτείνοντας τη δημιουργία αγωγού στη Λιβύη, παρά το γεγονός ότι αυτό πιθανόν θα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα της συμμάχου του Ισραήλ, Ελλάδας», Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια της Times of Israel,  το οποίο με δημοσίευμα του έκανε γνωστό το παραπάνω θέμα.



Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η φωτογραφία που επέλεξε να βάλει η εφημερίδα για την είδηση, η οποία είναι από την φετινή συνάντηση Ρουχανί (Πρόεδρος Ιράν)-Ερντογάν.

Να τονιστεί επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, όπου η Τουρκία συμπεριλαμβάνεται σε έναν κατάλογο όπου βρίσκονται οι πιο επικίνδυνες χώρες.

H επίμαχη φωτογραφία των TimesofIsrel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου