4 Ιανουαρίου 2020

Νέα διακλαδική Μονάδα επιπέδου Τάγματος δημιούργησε ο Ισραηλινός Στρατός για την αντιμετώπιση των μελλοντικών απειλών.



Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την 1η Ιανουαρίου ότι σχημάτισαν μια νέα διακλαδική Μονάδα πρότυπο, που συνδυάζει τμήματα ελαφρού πεζικού, τεθωρακισμένων, C4i, και αεροπορίας.

Η νέα διακλαδική Μονάδα είναι το πρώτο σκέλος του προγράμματος Τνούφα (Ορμή) που ξεκίνησε ο Αρχηγός Επιτελείου IDF Αντιστράτηγος Αβίβ Κοχαβί για την αναδιοργάνωση του Στράτου εν όψει των αναδυόμενων απειλών και των ταχέως μεταβαλλόμενων συνθηκών του πεδίου της μάχης.

Σύμφωνα με τις IDF, η Μονάδα σχεδιάστηκε για την ενίσχυση της τακτικής, της τεχνικής, και της ισχύος ενός μείζονος Σχηματισμού επιπέδου Μεραρχίας. 

Οι Σχηματισμοί οι οποίοι θα διαθέσουν τμήματα τους στη νέα  διακλαδική Μονάδα θα είναι οι κάτωθι:


  • Η ειδικό Τάγμα Μηχανικού Yahalom. 
  • Τμήματα ΤΘ και Αναγνώρισης της Μεραρχίας Πεζικού Γκολάν 
  • Η 35η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών. 
  • Το Ισραηλινό Σώμα C4i 
  • Πιλότοι και μέσα της Ισραηλινής ΠΑ.


Οι IDF δεν ανακοίνωσαν ποιος θα είναι o αριθμός του προσωπικού που τελικά θα διαθέτει, άλλα δήλωσαν οτι η μονάδα θα διοικείται από έναν Αντισυνταγματάρχη: ο βαθμός που συνήθως διοικεί ένα Τάγμα. Επίσης, η Μονάδα θα είναι ΥΔ της 98ης (εφεδρικής) Μεραρχίας, η οποία είναι ευρέως γνωστή για την ευελιξία και διακλαδικότητα της.

“Αυτή η νέα μονάδα είναι το επόμενο βήμα στο δόγμα επιχειρήσεων για την επόμενη δεκαετία. Ο στόχος μας είναι να προσβάλουμε τον εχθρό σε μικρότερη χρονική περίοδο και να εξουδετερώσουμε τις ικανότητες του ταχύτερα”.

“Το προσωπικό της μονάδας πρέπει να γνωρίζει πως να πολεμάει σ’ όλα τα πεδία μάχης, με τα κεντρικά χαρακτηριστικά του να είναι το υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και η ικανότητα να εντοπίζει, επιτίθεται και καταστρέφει τον εχθρό σ’ ολες τις περιοχές και σ’ όλα τα επίπεδα”, συμπλήρωσε ο Αρχηγός.

Η μονάδα θα εφοδιαστεί με νέες διαβαθμισμένες αμυντικές τεχνολογίες, ορισμένες απο αυτές βρίσκονται υπό εξέλιξη, οπως επίσης και ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα για διάφορες αποστολές. Θα ενεργεί επίσης ως πεδίο δοκιμών για τις νέες αμυντικές τεχνολογίες και τις τακτικές που αναπτύσσονται από την προσφάτως συσταθείσα μονάδα Shiloah που είναι υπεύθυνη για τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων μάχης και των όπλων.

Η μονάδα θα διοικείται από τον Αντισυνταγματάρχη Αγίν, που νωρίτερα διοικούσε την μονάδα Καταδρομών Duvdevan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου