20 Οκτωβρίου 2019

Οι επιδράσεις του χημικού βλήματος ΠΒ που έριξε η Τουρκια στη Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)



Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο, καθώς κι από μαρτυρίες κατοίκων της Τελ Αμπιάντ, το Τουρκικό Πυροβολικό χρησιμοποίησε το διάστημα 9-12 Οκτωβρίου, βλήματα λευκού φωσφόρου για να πλήξει στοχους οι οποίοι βρισκόταν σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα δε με την Κουρδικό πλευρά, έπεσαν τέτοιου είδους βλήματα μέχρι και σε νοσοκομεία....

Το παραπάνω περιστατικό απασχολεί τα Ηνωμένα Εθνη, τα οποία κι ερευνούν την εγκυρότητα του περιστατικου.

Τα πυροβόλα που έβαλαν τα συγκεκριμένα βλήματα ήταν τα Τ-155 Firtina, τα οποία είναι και τα μοναδικά πυροβόλα 155 χιλ. του Τουρκικού Στρατού που επιβεβαιωμένα επιχειρούν στην περιοχή. Το βλήμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν το Αμερικανικό Μ110Α1 WP (White Phosphorus), το οποίο είναι χρησιμοποιείται ως καπνογονο βλήμα, ή και ως βλήμα καταδειξεως.

Γιατί είναι επικίνδυνος ο λευκός φώσφορος.

Ο λευκός φώσφορος, παίρνει την ονομασία του λόγω του λευκού χρώματός του. Οι λόγοι που τον κάνουν εξαιρετικά επικίνδυνο για τον άνθρωπο, είναι δυο: Η τοξικότητα του σε περίπτωση παρατεταμένης εισπνοή, και το ότι είναι εξαιρετικά εύφλεκτος.

Συνεπως, όταν γίνεται συνδυασμός συμβατικών βλημάτων και βλημάτων WP, το δημιουργούμενο ωστικο κύμα γίνεται πύρινο, κι αυτό έχει σαν επακόλουθο εκτός από το να σκοτώνει, αλλά και να "σακατευει" όσους σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν απλώς τραυματιστεί ελαφρώς. Μερικά από τα θανατηφόρα τραύματα που προκαλεί είναι εγκαύματα μεγάλου βαθμού, που φθάνουν μέχρι το κοκκαλο, σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και δηλητηρίαση.



Και το καλύτερο για το τέλος.... 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό πως η Τουρκία έκανε δωρεα μόλις μια μέρα πριν την εκτόξευση των  WP βλημάτων, στον "Οργανισμό Απαγόρευσης χρήσης Χημικών Οπλων" το ποσό των 30.000€. Κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.....