29 Οκτωβρίου 2019

Διαγωνισμός για λιμενικες ευκολίες στην Αμφιάλη για τα ΣΑΠ ΜΚ V του ΠΝ.





Πριν λίγες μέρες, το Πολεμικό Ναυτικό προέβη στην προκυρηξη Συνοπτικού ∆ιαγωνισμού για την εκτέλεση Εργασιών Λιμενικών Ευκολιών στην Π-28 του Ναυστάθμου της Αμφιάλης (Παροχή Ηλεκτρικής Ισχύος γαι τα τέσσερα νεοαποκτηθέντα ΣΑΠ ΜΚ-V), εκτιμώμενης αξίας 74.400 Ερυω, συμπεριλαμβανομένων Κρατήσεων και Φ.Π.Α. Βασικό κριτήριο επιλογής θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών θα είναι στις 5 Νοεμβριου 2019.

Με βάση λοιπόν τον παραπάνω διαγωνισμό, τα τέσσερα Μark V που θα παραλάβει η ΔΥΚ θα έχουν μόνιμη βάση στον Ν/Σ της Αμφιάλης, για λόγους κυρίως Α/Α προστασίας, αλλά και εκπαίδευσης. 


Το Mark V είναι μια εξαιρετική προσθήκη για τους Έλληνες υποβρύχιους καταστροφείς, καθως με την ένταξη τους σε υπηρεσία, θα τους δώσουν τη δυνατότητα της ταχείας και κρυφής δράσης σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου. 

Χαρακτηριστικά:
Μήκος: 25 μέτρα.
Βάρος: 57+ τόνοι.
Ταχύτητα: 65 κόμβοι.
Επιχειρησιακή αυτονομία: 12 ώρες.
Αποβατικό σκέλος: μεταφορά 2 φουσκωτών λεμβων με μεταφορική δυνατότητα 8 άτομα η κάθε μία. Οπλισμός: 5 θέσεις ανάρτησης οπλισμου, συν μια ειδικη υποδοχή για MANPAD Stinger.