28 Οκτωβρίου 2019

H USAF θα προμηθευτεί από 2-3 ελαφρά μαχητικά A-29 και ΑΤ-6Β Texan II για δοκιμές.




Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αμερικανικής Αεροπορίας, η USAF θα προμηθευτεί από 2-3 ελαφρά μαχητικά AT-6 Texan II και Α-29 Super Tucano, προκειμένου να τα δοκιμάσουν σε τακτικές που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση μεγαλύτερης προμήθειας, καθώς και στη διαλειτουργικότητά τους με τον υπόλοιπο στόλο μαχητικών των χωρών που αιτούνται βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη USAF, η παραγγελία για τα Α-29 πιθανόν να γίνει στα τέλη του 2019, ενώ για τα ΑΤ-6 στα μέσα του 2020, και ο συνολικός Προϋπολογισμός της προμήθειας θα ανέλθει στα  $160 εκατομμύρια..

Τα AT-6 όταν παραληφθούν, σχεδιάζεται να μεταβούν στην Διοίκηση Αεροπορικής Τακτικής στη βάση στο Nellis, στη Νέα Υόρκη, για "συνεχή έλεγχο και ανάπτυξη επιχειρησιακών τακτικών, προκειμένου να αυξηθεί διαλειτουργικότητα με διεθνείς εταίρους", σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας. Ενώ τα A-29 θα μεταβούν στην Ειδική Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Hurlburt Field της Φλόριντα και θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο θα αποτελέσει το πρότυπο για τις μελλοντικές αποστολές των υπόψη μαχητικών σε συμμάχους που το αιτούνται.