16 Οκτωβρίου 2019

Η Locheed Martin δημοσίευσε βίντεο από τον νέο εξωσκελετό ONYX

Η Locheed Martin, η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία διεθνώς, δημοσίευσε χθες νέο βίντεο, στο οποίο παρουσιάζεται ο νέος εξωσκελετός ONYX, ο οποίος επί της ουσίας είναι ένα "όργανο" ενίσχυσης της ανθρώπινης δύναμης και αντοχής. 

Χάρις στους εξωσκελετούς αυτού του τύπου, ο κάθε στρατιώτης θα μπορεί να εκτελεί τις ίδιες εργασίες με πριν, αλλά με πολύ λιγότερο κόπο και προσπάθεια.





Τι είναι το ΟΝΥΧ

Το ΟΝΥΧ είναι ένας εξωσκελετός ο οποίος εφαρμόζεται στο κάτω μέρος του σώματος (πόδια), κι έχει ως στόχο να αυξήσει την κινητικότητα του μαχητή, δηλαδή να μειώσει την προσπάθεια στην κίνησή του. Μειώνοντας την προσπάθεια στο περπάτημα και την αναρρίχηση για παράδειγμα, αυτή η τεχνολογία μπορεί κυριολεκτικά να βοηθήσει τους στρατιώτες που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή να επιχειρήσουν σε μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς κάποιο όχημα, κι ενώ μεταφέρουν όλο το βασικό εξοπλισμό αποστολής.

Το ONYX σύμφωνα με την εταιρία, συμμορφώνεται με το ανθρώπινο σώμα. Οι αισθητήρες που διανέμονται στον εξωσκελετό καταγράφουν την ταχύτητα, την κατεύθυνση και τη γωνία κίνησης σε έναν ειδικό ενσωματωμένο υπολογιστή που καθοδηγεί τους ηλεκτρομηχανικούς ενεργοποιητές στα γόνατα.

Κατ'αυτόν τον τρόπο, ο εξωσκελετός παρέχει τη σωστή ροπή στη σωστή στιγμή ώστε να βοηθήσει τη κάμψη και την επέκταση του γόνατος. Το ONYX μειώνει τελικά την ενέργεια που απαιτείται για να διασχίσει κάποιος το έδαφος, να σκαρφαλώσει ή να γονατίσει. Αυτά τα οφέλη είναι πιο αισθητά όταν ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν σκάλες ή όταν διανύουν αποστάσεις μεταφέροντας βάρος.

Το ONYX έχει σχεδιαστεί για να παρέχει βελτιωμένη αντοχή και ώστε να μεταφέρει το επιπλέον φορτίο ενός μαχητή στην απαιτούμενη απόσταση, να επιτρέψει τον καλύτερο χειρισμό και υποστήριξη βαρέων όπλων και να μειώσει το μεταβολικό κόστος της μεταφοράς τους. 





Υ.Γ.: Πεδίο δόξης λαμπρό τόσο για την Ελληνική αμυντική βιομηχανία, όσο και για τα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το οποίο έχει και πολιτικές προοπτικές.....