6 Ιουνίου 2019

Όλα τα νέα από την Τουρκική Επιχείρηση "Νύχι" (Claw), από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2019.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση "Νύχι" των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Β.Ιράκ, έναντι του PKK. Για την επιχείρηση εξαρχής, μπορείτε να δείτε εδώ.


Στο διάστημα 3-6 Ιουνίου 2019, οι απώλειες του PKK ανέρχονται σε 20 άτομα, ανεβάζοντας των συνολικό αριθμό των απωλειών σε 47. Από την άλλη, αυτό το τριήμερο έχει υπάρξει 2 άτομα απώλειες και για τις ΤΕΔ,  εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε. Συνεπώς οι συνολικές απώλειες για τις ΤΕΔ μέχρι στιγμής είναι ένας νεκρός. Σημειώνεται πως οι παραπάνω πληροφορίες είναι  από το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας και τα Τουρκικά ΜΜΕ, συνεπώς θεωρούνται αξιόπιστες ως έναν συγκεκριμένο βαθμό, ειδικά όσον αφορά τον αριθμό των Κουρδικών απωλειών.

Ο "απωλεσθέντας" Τούρκος άνηκε στην Τουρκική Στρατοχωροφυλακή, συνεπώς επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και οι Ειδικές Δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής, με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο .

Όσον αφορά τα λάφυρα σε εξοπλισμό και οπλισμό, αναλώθηκε στα ίδια πλαίσια με την προηγούμενη φορά, δηλαδή φορητό οπλισμο, πυρομαχικά, είδη εξάρτυσης και σκηνικό υλικό που βρισκόταν αποθηκευμένο εν υπαίθρω (ΑΕΥ) εδώ και πολύ καιρό. 





ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ "ΝΥΧΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΕΩΣ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019



Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων να επιβιβάζεται σε ελικόπτερο πιθανότατα Black Hawk για την έναρξη κάποιας αποστολής. Να τονιστεί πως δεν πρόκειται για Πεζικό, αλλά για Ειδικές Δυνάμεις, αν κρίνουμε από τον εξοπλισμό.









Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων να διεξάγει περίπολο αναγνώρισης περιοχής. Διακρίνουμε σύγχρονο εξοπλισμό και σύγχρονα σκοπευτικά βοηθήματα, αν και τα τελευταία δεν υπάρχουν σε όλους.

Επίσης είναι παραπάνω από ξεκάθαρο πως πρόκειται για σκηνοθετημένο βίντεο καθώς σε ρεαλιστικές καταστάσεις η κίνηση με ακροβολισμό σε άγνωστη περιοχή δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά ακόμα κι αν εφαρμοστεί, οι απόσταση μεταξύ των στρατιωτών (διασπορά ομάδας), είναι πολύ μεγαλύτερη. Μπορεί βέβαια οι αποστάσεις να ήταν κάπως μικρότερες λόγω έλλειψης ενδοεπικοινωνίας μεταξύ της Ομάδας, αλλά κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο να  συμβαίνει σε Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων, όταν μάλιστα η έκταση της επιχείρησης είναι τόσο μικρή για τα δεδομένα των ΤΕΔ.



Στη φωτογραφία διακρίνουμε δύο τυφέκια (Μ4 και ΑΚ-47), αριθμό γεμιστήρων, ένα πιστόλι, μια χειροβομβίδα, κι ένας πολιτικού τύπου Σ/Α χειρός. Χαρακτηριστική είναι η επιτυχημένη παράλλαξη του Μ4, καθώς και η προσθήκη κεραίας στον πολιτικό Σ/Α Baofeng, άλλης εταιρίας.

Φυσίγγια 5,56x45 mm, και αριθμός αντίστοιχων γεμιστήρων.
Χαρακτηριστικό είναι πως τα περισσότερα φυσίγγια δεν είναι κοινού τύπου, αλλά κυρίως διατρητικά θωράκισης (πράσινη μύτη), και δευτερευόντως τροχιοδεικτικά (κόκκινη μύτη).
Από αυτό εξάγεται το συμπέρασμα πως το PKK προτιμάει να στήνει ενέδρες σε κομβόι ελαφρών οχημάτων, παρά σε Ομάδες ΠΖ ή ΕΔ.

Παραλλαγμένο τυφέκιο Μ4 με διόπτρα (πιθανώς). 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ανά τριήμερο θα σας ενημερώνουμε με όλα τα νεότερα από την συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς το φωτογραφικό υλικό μπορεί να μας δώσει πολλά συμπεράσματα για την ετοιμότητα των ΤΕΔ, αλλά και την επιτυχία της όλης επιχείρησης. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου