10 Ιουνίου 2019

Όλα τα νέα από την Τουρκική Επιχείρηση "Νύχι" (Claw), από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου 2019.

Πιστοί σε αυτό που είπαμε, θα ακολουθήσει παράθεση οπτικοακουστικού υλικού από την Τουρκική Επιχείρηση Νύχι, η οποία διεξάγεται στην περιοχή Hakurk στο Β.Ιράκ από τις 27 Μαίου 2019. Για τα προηγούμενα άρθρα πατήστε εδώ (27 Μαι-2 Ι ουν), κι εδώ (3-6 Ιουν).




ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Παρακολούθηση επιχείρησης εξουδετέρωσης αντίστασης εντός σπηλαίου, από τον Δκτη της Ταξιαρχίας Καταδρομών της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, Ταξχο Vedat Colak, τον Υδκτη της, Σχη Sinan Sen, και τον κυβερνλητη Tuncay Sonel.



Υλικό που κατασχέθηκε μετά την παραπάνω επιχείρησης. Στην φωτογραφία φαίνονται πυροκροτητές, αυτοσχέδιες συνδέσεις μπαταριών που χρησιμεύουν για αυτοχσέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (ΙΕDs), σχοινί πυροδότησης και εκρηκτική ύλη ΑΝ-FO (σύμφωνα με την πηγή της φωτογραφίας).
To AN-FO είναι μίξη από Νιτρικό Αμμώνιο με λάδι μηχανής, και χρησιμοποιείται κυρίως για εκρήξεις σε ορυχρεία.



Σε άλλη φωτογραφία με τα υλικά που κατασχέθηκαν, βλέπουμε 6 ρουκέτες των 107 χιλιοστών (πιθανώς), οι οποίες βάλλονται από ΠΕΠ.




Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε 2 αραβίδες Μ4 και 200 βολίδες 5,56x45mm. Αν κρίνουμε από την κατάσταση των όπλων, ειδικά του δευτέρου που δεν υπάρχει σχεδόν, συμπεραίνουμε πως ήταν θαμμένα αρκετό καιρο, για να μην πούμε αρκετά χρόνια.


















ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αυτό που παρατηρούμε είναι πως η επιχείρηση συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, κι αυτό συμπεραίνεται από τα υλικά και οπλισμό που έχουν βρεθεί. Πλέον βρίσκονται και πιο βαριά όπλα και ιδίως πυρομαχικά, όπως ρουκέτες ΠΕΠ και υλικά αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
Ωστόσο, αυτό το 3ημερο οι Τουρκικές δυνάμεις είχαν και πολλές απώλειες (ένας νεκρός κι 9 τραυματίες), οι οποίες όμως αν και δεν συνέβησαν στο Β.Ιράκ (αλλά στην ΝΑ Τουρκία και Συρία), εντούτοις δείχνουν πως το PKK & YPG διαθέτουν ακμαίοτατο ηθικό και ισχυρή αποτροπή.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου