28 Ιουλίου 2019

Επίθεση "απελπισίας" του Λιβικού Στρατού σε αεροδρόμιο, με εξοπλισμένα Bayraktar




Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης δήλωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις για πρώτη φορά εναντίον της κύριας αεροπορικής βάσης του αντίπάλου της Στγου Khalifa Haftar, καταστρέφοντας ένα υπόστεγο που περιείχε αεροσκάφη και ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο μεταφοράς.


Η επίθεση στην αεροπορική βάση της Jufra, ήρθε λίγες μέρες αφού οι δυνάμεις του ΛΕΣ ανακοίνωσαν μια νέα προσπάθεια να καταλάβουν την πρωτεύουσα σε μια μάχη που έχει σταματήσει στα περίχωρα της πόλης.

Δεν ήταν γνωστό ότι η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη είχε αεροσκάφη ικανά να διεξάγουν νυχτερινές κρούσεις ακριβείας. Πιστεύεται ότι έχοει βελτιώσει τις δυνατότητές του σε αυτού του είδους τις αποστολές με την παραλαβή ένοπλων τουρκικών αεροσκαφών Bayraktar τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τρεις ανώτερους αξιωματούχους της GNA (Λιβικού Στρατού), οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι προμήθειες όπλων δεν είναι δημόσιες. Θυμίζουμε ότι η Λιβύη υπόκειται σε εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών από το 2011, το οποίο και η Τουρκία (μεταξύ άλλων), έχει παραβιάσει καταφανώς.



Με βάση την πηγή: Βloomberg.com.


Σχόλιο AmynaGR

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί πως οι δυνάμεις του Στγου Χαφτάρ, έχουν φτάσει ως τα περίχωρα της Τρίπολης, και στην ουσία έχουν "νικήσει" τον Λιβικό Στρατό. Επίσης, είναι φανερό πως ο Χαφτάρ έχει σημαντική υποστήριξη από την Αίγυπτο, τις Αραβικές χώρες, καθώς και αποδοχή κι από τις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις του Ντ.Τραμπ ότι ο "Χαφτάρ πολεμάει για το καλό της χώρας του".

Εμείς σαν μπλογκ, χωρίς να έχουμε κάποιο επιπλέον συμφέρον (πέραν των Ελληνικών), έχουμε να πούμε το εξής:


"ΟΡΜΑ ΧΑΦΤΑΡ"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου