25 Ιουλίου 2019

6 τραυματίες στην ΝΑ Τουρκία από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Β.Συρία

Ουλαμός πυροβόλων Μ110Α2, εκτελεί βολή "βάλλω και μετακινούμαι" από προετοιμασμένες θέσεις στην ΝΑ Τουρκία, τον Φεβρουάριο του 2018.
Πηγή:Eren Bozkurt / Anadolu Agency

Έξι τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού ήταν οι τραυματίες, όταν μία εκ των δύο ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Β.Συρία, έπεσε σε οικία ενός οικσμού της επαρχίας Şanlıurfa της ΝΑ Τουρκίας. Πρόκειται για λάθος καθώς οι βολή των 2 ρουκετών είχε σαν στόχο υποδομές του Τουρκικού Στρατού στην επαρχίας Ceylanpınar, στα σύνορα με τη Β.Συρία.

Το παραπάνω περιστατικό συνέβη την Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, μέρα κατά την οποία συνέβησαν και 3 διαδοχικές εκρήξεις σε υποδομές ελεγχόμενες από τον Τουρκικό Στρατό, εντός της Συρίας.

H εκπρόσωπος της Τουρκικής Κυβέρνησης (Daily Sabah, sic), τονίζει ότι η συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από το YPG, καθώς οι περιοχές που συνορεύουν με την επαρχία Ceylapinar, τελούν υπό την κατοχή του.

Τουρκοσυριακά σύνορα, με τις περιοχές Şanlıurfa & Ceylapinar


Σχόλιο AmynaGR

"Σαν πολλά μαζεμένα περιστατικά συνέβησαν αυτή τη βδομάδα, που πιθανώς να ενισχύουν την θέση της Τουρκίας για εκτόξευση νέας επίθεσης στη Β.Συρία, αυτή τη φορά ανατολικά του ποταμού Ευφράτη"

Πηγή: turkishminute.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου