2 Ιουλίου 2019

Επίσκεψη Γενικού Επιθεωρητή Στρατού στο Δ΄ΣΣ

 


Το διάστημα από 24 έως 27 Ιουνίου 2019, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΓΕΠΣ - ΔΙΔΟΕ), Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ - «ΘΡΑΚΗ»), συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Σχηματισμού, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Ο Γενικός Επιθεωρητής επιθεώρησε Μονάδες, εγκαταστάσεις και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI M/Κ ΜΠ - «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ») και της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ - «ΑΨΟΣ»).

Διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας, η λειτουργικότητα των μέσων και το εξαιρετικό ηθικό του προσωπικού.

Πηγή: ΓΕΣ.













ΣΧΟΛΙΟ ΑΜΥΝΑGR

Σε δύο φωτογραφίες είδαμε ότι έχουν "πιξελαριστεί" ορισμένα σημεία, τα οποία πιθανότατα περιέχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες και συστήματα. Επειδή όμως υπάρχουν πολιτικές και στρατιωτικές εφαρμογές που μπορούν να αφαιρέσουν ως ένα βαθμό την όποια επεξεργασία και να δουν τι "κρύβεται" πίσω από αυτή, καλό θα ήταν να αποφεύγονται όποτε είναι δυνατό τέτοιες φωτογρφίες (τουλάχιστον η δημοσίευσή τους). Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δύο δημοσιευμένες φωτογραφίες ήταν άνευ σημασίας, κι ως εκ τούτου θα μπορούσαν να επιλεχθούν κάποιες άλλες, είτε με διαφορετική γωνία λήψης, είτε και τελείως διαφορετικού περιεχομένου.

Επίσης είναι καλό να αποφεύγονται φωτογραφίες από "ταλαιπωρημένα" Οπλικά Συστήματα κι οχήματα, τα οποία και χρήζουν άμεσης βαφής. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου