24 Ιουλίου 2019

Το νέο τυφέκιο του Αμερικανικού Στρατού θα διαθέτει Τεχνητή νοημοσύνη (μεταξύ άλλων).



Το τυφέκιο  "επόμενης γενιάς" του Αμερικανικού Στρατού θα διαθέτει εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, μεταξύ των οποίων ψηφιακή κάμερα επί του όπλου και τεχνητή νοημοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο τυφέκιο της Ομάδας NGSW (Next Generation Squad Weapon), θα διαθέτει εξελιγμένο οπτικό, το οποίο θα βασίζεται από τις εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί από το πρόγραμμα JSSAP (Joint Service Small Arms Program) του Αμερικανικού Στρατού. Επίσης, θα είναι εξαιρετικά ελαφρύ, και θα έχει μειωμένο ακουστικό και θερμικό ίχνος. 
Το νέο τυφέκιο NGSW θα συνδυάζει την ισχύ πυρός και το βεληνεκές των σημερινών οπλοπολυβόλων, αλλά και το βάρος, την εργονομία και την ακρίβεια των σημερινών τυφεκίων. Συνεπώς, αυτό θα αυξήσει την φονικότητα της μελλοντικής Αμερικανικής Ομάδας Μάχης αισθητά.

Πέραν των παραπάνω, το νέο όπλο του Αμερικανικού Στρατού, θα διαθέτει και Τεχνητή Νοημοσύνη για την αναγνώριση και την προτεραιοποίηση των απειλών.

Σημειώνεται, ότι το NGSW θα μπορεί να εξοπλίζεται τόσο με τα σημερινά οπτικά βοηθήματα (π.χ. ΔΝΟ), όσο και με μελλοντικές προσθήκες.
Οι καινοτομίες και ο προγραμματισμός του νέου τυφεκίου του Αμερικανικού Στρατού (NGSW).
Οι καινοτομίες και ο προγραμματισμός του νέου τυφεκίου του Αμερικανικού Στρατού (NGSW).



Τέλος, σύμφωνα με το Military.com, σκοπός του NGSW είναι να αναπτυχθεί όχι μόνο ένα τυφέκιο, αλλά σε δεύτερο χρόνο κι ένα οπλοπολυβόλο, το οποίο όπως είναι λογικό θα διαθέτει την ισχύ πυρός  ενός πολυβόλου γενικής χρήσης στο μέγεθος και βάρος ενός οπλοπολυβόλου. Απώτερος στόχος είναι να αντικατασταθούν το τυφέκιο Μ4Α1 και το οπλοπολυβόλο Μ249, που χρησιμοποιούνται σήμερα από την πλειοψηφία των Αμερικανικών Ομάδων Μάχης.

Μετάφραση - Πηγή: Defence-Blog.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου