9 Σεπτεμβρίου 2019

H Mitre προτείνει στις Αμερικανικές ΕΕΔ την εισαγωγή ενός αεροσκάφους F/T-X για την μείωση του λειτουργικού τους κόστους





Μελέτη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης αναλύσεων και μελετών MITRE, προτείνει στις Αμερικανικές Πολεμικές Αεροπορίες (USAF, USN, USSOCOM), την εισαγωγή μιας εξοπλισμένης έκδοσης του εκπαιδευτικού μαχητικού αεοροσκάφους T-X της Boeing.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη αναλύει και προτείνει την παραπάνω επιλογή, καθώς οι ανάγκες για Αμερικανικά μαχητικά 4ης και 5ης γενιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό (σ.σ. έναντι της Κίνας) είναι αυξημένες, και πως η περαιτέρω παραγωγή τέτοιων μαχητικών θα αυξήσει τα λειτουργικά κόστη στα ύψη.

Συνεπώς, η χρήση αυτού του "εξοπλισμένου" εκπαιδευτικού σε Μοίρες όπου δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, όπως η Ευρώπη και η Αμερική, θα ελευθερώσει επιπλέον μαχητικά 4ης και 5ης γενιάς, χωρίς άυξηση του Π/Υ.





Ο David Gerber, Ανώτερος Μηχανικός του ΜITRE, είπε σε συνέντευξή του πως "αν το F/T-X εξοπλιστεί με οπλισμό, κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (ραντάρ, σύστημα ΗΠ κοκ), και ικανότητα εναέριου ανεφοδιασμού, τότε θα μπορεί να εκτελέσει εξίσου καλά τις ανατειθέμενες αποστολές ενώ ταυτόχρονα θα είναι αρκετά φθηνότερο όλων των σημερινών μαχητικών της USAF.

Σημειώνεται πως την παραπάνω μελέτη την ζήτησε και χρηματοδότησε το Κογκρέσο, προκειμένου να ερευνήσει διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να αυξηθούν τα "σύγχρονα" μαχητικά στις επικίνδυνες περιοχές, χωρίς να αυξηθεί ο τωρινός Π/Υ. 

Αυτά στην Νο1 υπερδύναμη του κόσμου, στις ΗΠΑ. Εδώ, σκεφτόμαστε να πουλήσουμε τα F-16B30, και να αποσύρουμε πριν την ώρα τους τα Μ-2000. 

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως κάτι τέτοιο το"σκεφτόμασταν", και πως πλέον το έχουμε εγκαταλείψει.