13 Σεπτεμβρίου 2019

H Oλλανδία θα αγοράσει 1.275 οχήματα Γ.Χ. IVECO MTV. Ποιο είναι το Ελληνικό ενδιαφέρον.



Η Iveco Defense Vehicles υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια 1.275 οχημάτων μέσης  προστασίας στις Ολλανδικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η σύμβαση ανατέθηκε από το Ολλανδικό Υπουργείο Άμυνας με κύριο σκοπό να αντικατασταθούν όλα τροχοφόρα οχήματα των Ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Iveco Defense Vehicles θα παραδώσει τα οχήματα από το 2022 μέχρι το 2026.

Το μέσο τακτικό όχημα (MTV) που πρόκειται να αποκτηθεί από τις Ολλανδικές ΕΔ, προσφέρει υψηλές τακτικές δυνατότητες κινητικότητας 4x4 τόσο σε ασφαλτόστρωτο δρόμο, όσο και "off-road". Θα παρέχει επίσης στις ένοπλες δυνάμεις και βελτιωμένη προστασία του πληρώματος καθώς και μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου. Ένα άλλο πλεονέκτημα του οχήματος είναι πως η εταιρεία το προσφέρει σε πολλαπλές παραλλαγές/διαμορφώσεις, όπως μαλακή οροφή (αδιάβροχο κάλυμμα), σκληρή οροφή (μεταλλικό πλαίσιο), pick up, μεταφοράς ασθενών και μεταφοράς προσωπικού.

Η παραπάνω προμήθεια αν και φαινομενικά δεν απασχολεί τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εντούτοις, πρέπει να τις απασχολήσει εντόνως. Κι αυτό, διότι τα οχήματα που θα αποσυρθούν από την παραπάνω προμήθεια είναι το γνωστό σε όλους μας Mercedes Benz-290GD/T. Το παραπάνω όχημα, υπηρετεί κατά χιλιάδες στον ΕΣ, την ΠΑ και το ΠΝ, ως όχημα γενικής χρήσης, καθώς και σε διάφορες άλλες διαμορφώσεις (ασθενοφόρο, μεταφορά πυρομαχικών, οχήματα διοικήσεως, αναγνωρίσεως κοκ).

Οι ΕΕΔ είναι γνωστό πως υπηρετούν με περίπου 10.000 ΜS-240 & 290GD, συνεπώς η προμήθεια των 2.500 αποσυρθέντων Ολλανδικών MS-290 σίγουρα θα βελτιώσει τόσο τις διαθεσιμότητες των παραπάνω οχημάτων, όσο και τις διατιθέμενες ποσότητες.


ΑΠΟΨΗ: Η Ολλανδία θα αποσύρει περίπου 2.500 Mercedes Benz 290 από το 2022. Μήπως να τα "χτυπήσουμε";