7 Σεπτεμβρίου 2019

PKK: Εννέα Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και τρεις τραυματίες, μετά από ενέδρα στο Σιρνάκ.



Εννέα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σε ενέδρα που πραγματοποιήθηκε από Κούρδουςς μαχητές του PKK sthn επαρχία Σιρνάκ στην ΝΑ Τουρκία, ανέφερε το ΡΚΚ σε δήλωση που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Οι δυνάμεις των Αμυντικών Δυνάμεων  HPG, η στρατιωτική πτέρυγα του "Εργατικού Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν" (κατά κόσμον PKK), εξέδωσαν ανακοίνωση που έδωσαν τις λεπτομέρειες των ενεργειών των ανταρτών του PKK, από την Τουρκική ειχείρησεις στη ΝΑ Τουρκία και το Β.Ιράκ.

Η δήλωση ανέφερε ότι μια «Τουρκική στρατιωτική μονάδα που ασχολείται με την διενέργεια ενεδρών και εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στην περιοχή Beytüşşebap του Σιρνάκ, τέθηκε υπό επιτήρηση από τους αντάρτες του YJA-Star (παρακλάδι του PKK) στις 3 Σεπτεμβρίου. Οι αντάρτες του PKK έπληξαν αυτή τη μονάδα και τους χτύπησαν ως μέρος της πρωτοβουλίας Martyr Medya Mawa και Martyr Rızgar Gever Vengeance στις 19:00 το βράδυ. Η τουρκική Μονάδα δέχθηκε πυρά από τρεις κατευθύνσεις,και το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν  9 στρατιώτες και να τραυματισθούν άλλοι τρεις».

"Μετά από την επιτυχημένη ενέδρα, ο Τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή με όλμους και πυροβολικό και απομάκρυνε με επιτυχία τους νεκρούς και τραυματίες Τούρκους στρατιώτες από την περιοχή με επιχείρηση CSAR από ελικόπτερα Sikorsky S-70".

Θυμίζουμε πως η Τουρκία διεξάγει τα τελευταία χρόνια, πιο σύνθετες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην ΝΑ Τουρκία και Β.Ιράκ, με αποκορύφωμα αυτών τις επιχειρήσεις "Νύχι" (Claw), οι οποίες έχουν ως στόχο να καταστρέψουν τις βάσεις ανεφοδιασμού του PKK που πιθανολογούνται ότι βρίσκονται στο Β.Ιράκ.

Σημειώνεται πως το περιστατικό και οι απώλειες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από τον Τουρκικό Στρατό ή Στρατοχωροφυλακή.