2 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Τραμπ "πουλάει" την Ουκρανία, αναστελλοντας την στρατιωτική βοήθεια..



Σύμφωνα με το Reuters, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναστολής της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας $250 εκατομμυρίων.

Για την ακρίβεια, ζήτησε να επιβεβαιωθεί οτι τα παρεχόμενα χρήματα της στρατιωτικής βοήθειας χρησιμοποιούνται σύμφωνα με το συμφέρον των ΗΠΑ, κι όχι για αλλοτριους σκοπούς. Αν κι εκ πρώτης μοιάζει ως κάτι αθώο, εντούτοις αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναστολή της οποίας χρηματοδότησης.

Το παραπάνω γεγονός θορυβησε έντονα τους παροικούντες της Γερουσιας και του Κογκρέσο, τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους Ρεπουμπλικανους, οι οποίοι με διάφορες αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καητηριαζουν αρνητικά την επικείμενη αναστολή.

Θυμίζουμε, ότι οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει από το 2014 όταν αυτονομηθηκε η Κριμαία και ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανική κυβέρνηση και τους Ρώσους αυτονομιστες της Ανατολικής Ουκρανίας, πάνω από $3 δισεκατομμύρια, με τα μισά εξ'αυτων να αφορούν στρατιωτικό εξοπλισμό...

Συνεπώς, όπως υποστηρίζουν και πολλοί Αμερικανοί αναλυτές, το οποιοδήποτε πισωγύρισμα στην στήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την οποία βοήθεια αυτά τα χρόνια, και θα αφήσει την Ουκρανία αβοήθητη στη Ρωσική "αγκαλιά" ..