Σε δηλώσεις φωτιά προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου ορθά - κοφτά έθεσε ως πρόβλημα την μη ύπαρξη πυρηνικών όπλων για την Τουρκία. Επίσης, είναι πλέον ολοφάνερο ότι η Τουρκία έχει ως κρυφό πόθο την απόκτηση πυρηνικών όπλων, διαλύοντας έτσι κάθε σκέψη άποψη πολλών "ψυχραιμων", που πόνταραν στην "εξημέρωση" του θηρίου.
Ο Ερντογάν συνεπώς σήμερα, ενέταξε την Τουρκία κι επίσημα, στο κλαμπ των χωρών, που επιθυμούν να αποκτήσουν πυρηνικές κεφαλές. Να το πει εξάλλου πιο ξεκάθαρα, δεν γίνεται. Το θέμα για μας όμως είναι, στην Αθήνα τα βλέπει και τα αναλύει κανείς;
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Τάγιϊπ Ερντογάν δήλωσε στις 4 Σεπτεμβρίου ότι είναι απαράδεκτο τα πυρηνικά κράτη να απαγορεύουν στην Τουρκια να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα. Μόνο που "ξεχασε" να μας πει εάν η Τουρκία εχει συγκεκριμενο σχέδιο για να αποκτήσει.
"Κάποια κράτη έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, όχι ένα ή δύο, αλλά εντουτοις δεν μας επιτρέπουν να έχουμε κι εμείς", δήλωσε στους κόλπους του AKP στην ανατολική πόλη Σίβα. "Δεν υπάρχει αναπτυγμένο έθνος στον κόσμο που δεν έχει", συμπλήρωσε.
Αναφέρθηκε επίσης και σε μια από τις επισκέψεις του σε έναν πρώην ηγέτη ο οποίος προσπάθησε να κατασκευάσει περισσότερους πυρηνικούς πυραύλους, στα επίπεδα των ΗΠΑ και της Ρωσίας. «Δεν πρόκειται να αποκαλύψω το όνομα [του ηγέτη]», είπε, προσθέτοντας ομως οτι ο αρχηγός ήταν τότε πρόεδρος.
"Ο ίδιος ο ηγέτης μου είπε ότι έχουμε περίπου 7.500 πυρηνικές κεφαλές κι ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν περίπου 12.000-15.000 πυραύλους.Θα κατασκευάσουμε και άλλα, θα συναγωνιστούν για την κατασκευή περισσότερων πυρηνικών κεφαλών ", δήλωσε ο Ερντογάν.
Θυμίζουμε πως η Τουρκία υπέγραψε τη Σύμβαση για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων το 1980 και έχει επίσης υπογράψει τη Συνθήκη για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών του 1996, η οποία απαγορεύει για οποιοδήποτε σκοπό όλες τις πυρηνικές εκρήξεις.
Ο Ερντογάν υπονοούσε ότι ήθελε την ίδια προστασία για την Τουρκία όπως και το Ισραήλ. "Έχουμε το Ισραήλ κοντά, σχεδόν γείτονες, οι οποίοι φοβίζουν (άλλα έθνη) με τα πυρηνικα. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει".
Οι ξένοι αναλυτές λένε ότι το Ισραήλ διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο πυρηνικό οπλοστάσιο. Το Ισραήλ από την άλλη, διατηρεί πολιτική ασάφειας γύρω από το πυρηνικό ζήτημα, αρνούμενο να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί τις δυνατότητές του.