2 Σεπτεμβρίου 2019

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ": 321 δικηγόροι με 2022 χρόνια φυλάκισης στην Τουρκία, από το 2016...


Η "δημοκρατικη" Τουρκία "του Ερντογάν", έχει καταδικασει 321 δικηγόρους σε συνολικά 2.022 χρόνια φυλάκισης, μόλις σε τρία χρόνια!

Βέβαια, οι συνολικές προσαγωγές και συλλήψεις Τουρκων δικηγόρων για το ίδιο χρονικό διάστημα, ξεπερνούν τις 1.500.

Αυτα τα σοκαρίστηκα στοιχεία δημοσιεύθηκαν πριν απο λίγο από τον Σύλλογο Συλληφθέντων Δικηγόρων της γειτονος, τα οποία και κατατάσσουν την Τουρκία σε θέματα δικαιοσύνης, μεταξύ "Ζιμπάμπουε και Σουδάν" (sic).

"Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1.500 δικηγόροι έχουν προαχθεί, ενώ έχουν συλληφθεί 599. Επίσης, 321 δικηγόροι έχουν καταδικαστεί σε 2.022 χρόνια φυλάκισης για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση ή για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας ", ανέφερε η έκθεση. 

Πέραν των δικηγόρων όμως, δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ακαδημαϊκοί, στρατιώτες και δικαστικοί λειτουργοί έχουν επίσης διωχθεί για υποτιθέμενους δεσμούς με το κίνημα Gülen, μια παράνομη θρησκευτική ομάδα που κατηγορεί την κυβέρνηση για την απόπειρα πραξικοπήματος.  Τέλος, πλλοί άλλοι έχουν κατηγορηθεί επίσης για συνδέσεις με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Αυτή είναι η Τουρκία εν ετει 2019 κύριοι. Μια χώρα τετρακοσμική, που όμοια της δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή. Για να φανταστείτε τα μεγέθη της τρέλας που επικρατεί στη γείτονα χώρα, τόσες προσαγωγές και συλλήψεις (ανά 1000 κατοίκους), δεν συμβαίνουν ούτε σε χώρες που τελούν υπό στρατιωτικό καθεστώς.

Κι ορισμένοι εδώ στην Ελλάδα, ελπίζουν πως με τον Ερντογάν στο τιμόνι, μπορεί να εξευρεθεί η οποιαδήποτε συνεννόηση ή συνεργασία...