22 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΨΗ: Η Ολλανδία θα αποσύρει περίπου 2.500 Mercedes Benz 290 από το 2022. Μήπως να τα "χτυπήσουμε";



Σύμφωνα με ένα Tweet που δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό Ολλανδικού Στρατού στις 15 Αυγούστου 2019, ο Ολλανδικός Στρατός επέλεξε το LMV Light Multirole Vehicle, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία IVECO ως το νέο θωρακισμένο όχημα γενικής χρήσης του Ολλανδικού Στρατού.

Οι Ολλανδικές Ένοπλες δυνάμεις θα αποκτήσουν έως και 1.275 οχήματα LMV IVECO σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022. Το IVECO θα αντικαταστήσει κυρίως το στόλο της Mercedes-Benz 290 GD που βρίσκεται σήμερα σε υπηρεσία.

Οι παραλλαγές του LMV IVECO για τις ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις θα περιλαμβάνουν 2 παραλλαγές μάχης σε hardtop και soft-top, οχήματα logistics, ασθενοφόρο και οχήματα Στρατονομίας.

Το Iveco LMV (Light Multirole Vehicle) είναι ένα όχημα γενικής χρήσης 4x4 που αναπτύχθηκε από την Iveco και είναι σε υπηρεσία με πολλές χώρες. Το ελαφρύ όχημα πολλαπλών χρήσεων (LMV) αναπτύχθηκε αρχικά από τα IVECO Defense Vehicles ως ιδιωτικό εγχείρημα με το πρώτο από τα 10 πρωτότυπα να ολοκληρώνεται το 2001. 


Το LVV Iveco μπορεί να είναι εξοπλισμένο με αρθρωτή θωράκιση αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις της αποστολής, η οποία παρέχει προστασία από οποιοδήποτε τύπο ελφαρών όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα την προστασία του επιβαίνοντος προσωπικού σε σχέση με το παρελθόν. Ο βασικός ρόλος της αντικατάστασης των ΜΒ-290GD εξάλλου, ήταν η παροχή προστασίας έναντι ναρκών και εκρηκτικών μηχανισμών.

Το Iveco LMV είναι όχημα 4x4 με κινητήρα ισχύος 140 KW (185 HP) και βγαίνει είτε αυτόματο είτε με  μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις εμπρός και 1 πίσω. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 130 χλμ. / ώρα και η αυτονομία του φτάνει τα 500 χλμ.

ΑΠΟΨΗ ΑΜΥΝΑGR

Η Ολλανδία συνεπώς θα αντικαταστήσει τα 2.500 Μercedes-Benz που διαθέτει, με 1275 Iveco LMV. Η αντικατάσταση των ΜΒ-290GD θα ξεκινήσει το 2022, ελευθερώνοντας έτσι πολυτιμα οχήματα τα οποία και θα μεταπωλήσει σε σύμμαχο χώρα. 

Κατά την άποψη του blog, το παραπάνω γεγονός αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τον ΕΣ να καλύψει πολλά κενά στον τομέα των οχημάτων Γενικής χρήσης, καθώς παρά την ύπαρξη 8.000 οχημάτων στις τάξεις του (ΜΒ-240/290), συνεχίζει να βασίζεται σε επίτακτα οχήματα για να εκτελέσει τα σχέδιά του.

Όπως και να'χει, αξίζει να τα δούμε, ακόμα και σαν ανταλλακτικά.....


Τυχόν προμήθειά τους, κυριολεκτικά θα δώσει πολύτιμες λύσεις στον ΕΣ.