7 Μαΐου 2019

Όλοι οι νέοι Τρόποι εκπαίδευσης στον Ε.Σ. (part 1)



Νέο Πεδίο Βολής στη Θάσο, στα πρότυπα του νέου είδους βολής, "Επιχειρησιακή Βολή Υπ'αριθμον" 7".


Με αφορμή το  βίντεο που αποδέσμευσε η ιστοσελίδα Armynow.net, που έδειχνε στιγμές από την επίδειξη του νέου τρόπου διεξαγωγής βολής, καλό θα ήταν να αναφερθούμε σε όλους τους νέους διαθέσιμους τρόπους επιχειρησιακης εκπαίδευσης των Μοναδων Πεζικού. Θα ακολουθήσουν άρθρα και για τα όπλα των Τεθωρακισμένων και Πυροβολικού.

Βολή Υπ'αριθμον "7"

Ονομαζεται έτσι, διοτι υπάρχουν όπως είναι λογικό και άλλοι έξι τρόποι βολής, που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν.

Πυρ και κίνηση. Στιγμή που η 1η ημιομαδα κάνει άλμα, η 2η ημιομαδα την καλύπτει με θεριστικα πυρά, από θέση γονυπετώς.
 Πυρ και κίνηση. Στιγμή που η 1η ημιομαδα κάνει άλμα, η 2η ημιομαδα την καλύπτει με θεριστικα πυρά, από θέση γονυπετώς.

Η όλη φιλοσοφία αυτού του τρόπου βολής, είναι να αναδιαμορφωθουν τα Πεδία Βολής Πεζικού, με εισαγωγή 2 παράλληλων σειρών στίβου εμποδίων, μια για κάθε ημιομαδα, ειδικές θέσεις για διαφορετικές θέσεις βαλλοντος, καθώς και δημιουργία τόμων, για υποστήριξη των πυρών της Ομάδας Μ/Κ Πεζικού από το ΤΟΜΠ.
Επίσης, λίγο πριν το τέλος του πεδίου βολης(ΠΒ), δημιουργία μερικών κυκλικών στόχων, για βολή όλων των έμμεσων πυρών του Λόχου. Χειροβομβιδες, οπλο-βομβιδες, βομβιδες βομβιδοβολου, βομβιδες αυτό. Ατού βομβιδοβολου, και όλμοι των 81 χιλιοστών.

Οι 2 σειρές εμποδίων είναι διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά με τα ίδια εμπόδια συνολικά, αναγκαζοντας την ομάδα να συντονίζεται σε όλες τις φάσεις των αλμάτων.
Το σκεπτικό του υπόψη ΠΒ, έχει σαν σκοπό την ολοκληρωτική εκπαίδευση των Ομάδων Μάχης ΠΖ, σε όλα τα όπλα, μέσα σε μια ημέρα. Ο σχεδιασμός, σύμφωνα με το βίντεο, έχει χρονολογικά ως εξης:
  1. Βολή βαρέων όπλων της Ομάδας (Μ2 0.50 cal ή GMG).
  2. Αποβίβαση της Ομάδος ΠΖ και ακροβολιση της στις προσχεδιασμενες θέσεις Μάχης των 300 μέτρων.
  3. Βολή με τα φέροντα όπλα από αυτές, και με τα έμμεσα οπλα μέχρι τη γραμμη των 200 μέτρων, και διεξαγωγη πυρ και κινησης μέχρι τη γραμμή εφόδου, που είναι στα 50 μέτρα.
  4. Από εκεί εκτέλεση βολής α μέσης αντίδρασης, 
  5. Στη συνέχεια έφοδο μέχρι την τελική γραμμή,
  6. Και τέλος, επιβίβαση στο ΤΟΜΠ. 
Μετά το ΤΟΜΠ φεύγει κι ακολουθούν οι υπόλοιπες ομάδες ΠΖ. Αυτες οι διαδοχικές φάσεις που περιγράφηκαν, σχεδιάστηκαν από το γεσ με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσομοιωνουν τις ενέργειες της Ομαδος όταν λαμβάνει επαφή με εχθρικά τμήματα. 

Αποβίβαση Μ/Κ Ελληνικής ομάδας ΠΖ από ΤΟΜΠ M-113.
Αποβίβαση Μ/Κ Ελληνικής ομάδας ΠΖ από ΤΟΜΠ M-113.


Η επιχειρησιακή Βολή Υπ'αριθμον "7" απευθύνεται στις μόνο Μονάδες ΠΖ, κι έχει δημιουργηθεί ένα(1) ΠΒ ανά σχηματισμό. 
Σκοπός του ΓΕΣ είναι να ενταξει αυτό το είδους βολής στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του, κι εκτέλεση του τακτικά και κυκλικά(εκτιμαται 1 φορά το δίμηνο), από όλες τις Μονάδες ΠΖ που ανήκουν σε έναν σχηματισμό. Οι πόροι για την δημιουργία τους προέρχονται λογικά από ίδια μέσα.
Στο "part 2" θα αναφερθώ στον νέο τρόπο διεξαγωγής εκπαίδευσης στο αντικείμενο "Αστικές Περιβάλλον ".










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου