25 Μαΐου 2019

Η Τουρκία (μεταξύ άλλων) θα συντηρήσει και επαναπιστοποιήσει τους AIM-9X Blk II

WVR IR πύραυλος AIM-9X Block II.
WVR IR πύραυλος AIM-9X Block II.


H εταιρεία Raytheon υπέγραψε σύμβαση ύψους 151,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη, επαναπιστοποίηση και επισκευή των πυραύλων AIM-9X Block II και Block II + των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που διαθέτουν αυτούς τους πυραύλους.


Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανικού ΥΠΕΘΑ, "αυτή η σύμβαση υποστηρίζει το Αμερικάνικο Ναυτικό, την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Φινλανδίας, του Ισραήλ, της Ιαπωνίας, της Κορέας, του Κουβέιτ, του Ομάν, της Μαλαισίας, του Μαρόκου, της Σιγκαπούρης, της Ελβετίας, της Ταϊβάν και την Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατιωτικών Πωλήσεων στο Εξωτερικό (FMS) ».

Αναφέρθηκε επίσης ότι η εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2022.

Ο AIM-9 Sidewinder είναι ένας υπερηχητικός, WVR, ΙR πύραυλος αέρος - αέρος. Έχει σχεδιαστεί για εύκολη εγκατάσταση σε ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών F-15, F-16, F / A-18, E / A-18G, F-22 και F-35.



Πηγή: Defence-blog.com


ΣΧΟΛΙΟ AmynaGR


Πρέπει και η ΠΑ να προβεί στις ανάλογες ενέργειες για όλο το οπλοστάσιο που διαθέτει.Σε αυτόν τον τομέα η Ελλάδα διαθέτει τον Ευρωπαικής σχεδίασης πύραυλο AIM-2000 IRIS-T, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ένας πιο αποτελεσματικός WVR πύραυλος. Την ανάλυση του IRIS-T μπορείτε να την δείτε εδώ. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου