27 Μαΐου 2019

Ντόναλντ Τραμπ: Η Ιαπωνία θα αγοράσει 105 F-35!

Μαχητικό αεροσκάφος F-35.
Μαχητικό αεροσκάφος F-35.



Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνία σχεδιάζει να αγοράσει 105 νέα αεροσκάφη F-35 Lightning ll.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ιαπωνίας να βελτιώσει τις αμυντικές της ικανότητες και τους τελευταίους μήνες τους έχουμε στείλει ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτικού εξοπλισμού", δήλωσε ο Trump σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας την πρόθεση της Ιαπωνίας να αγοράσει 105 αεροσκάφη, το μεγαλύτερο στόλο F-35 οποιουδήποτε συμμάχου των ΗΠΑ.

Η αμερικανική αμυντική βιομηχανία αναπτύσσει και κατασκευάζει μια οικογένεια αεροσκαφών F-35  πέμπτης γενιάς που ενσωματώνουν τεχνολογίες stealth με προηγμένους αισθητήρες και ικανότητες δικτύωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις Πολεμικές Αεροπορίες των Ηνωμένων Πολιτειών, το Σώμα Πεζοναυτών και το Πολεμικό Ναυτικό, οκτώ διεθνείς εταίρους του ΝΑΤΟ και τέσσερις ξένους στρατιωτικούς πελάτες.

Η οικογένεια αποτελείται από τρεις παραλλαγές αεροσκαφών. Η παραλλαγή F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας θα συμπληρώσει τον στόλο της F-22A και αναμένεται να αντικαταστήσει τις ικανότητες επίθεσης εδάφους των F-16 και A-10. Η παραλλαγή F-35B της Marine Corps θα αντικαταστήσει τα αεροσκάφη F/A-18 και AV-8B του Σώματος Πεζοναυτών. Η έκδοση F-35C του Ναυτικού θα συμπληρώσει τα αεροσκάφη F/A-18E/F.

Μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018, ο κύριος ανάδοχος (Lokheed Martin) έχει παραδώσει 264 αεροσκάφη παραγωγής.

Πηγή: defence-blog.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου