29 Αυγούστου 2019

180 BVR πύραυλοι AMRAAM για την Ουγγαρία, έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων.





Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την πώληση του AIM-120C-7 Πυραύλου μέσης εμβέλειας (AMRAAM) στην Ουγγαρία, ανακοίνωσε στις 27 Αυγούστου ο Οργανισμός DSCA.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, η DSCA κοινοποίησε στο Κογκρέσο τις προτεινόμενες στρατιωτικές πωλήσεις στο εξωτερικό, με μία εξ'αυτών, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, να αφορά την πώληση ΑΜRAAM στην Ουγγραρία, και να αποτελείται από 180 πυραύλους AMRAAM, εκπαιδευτικούς πυραύλους, συσκευές κρυπτογράφησης και επικοινωνίας και σχετικό εξοπλισμό.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια πρόσθεσε ότι "αυτή η προτεινόμενη πώληση θα στηρίξει την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών βελτιώνοντας την ασφάλεια ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ, που αποτελεί σημαντική δύναμη για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη". "Η πώληση αυτή είναι σύμφωνη με τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ για την παροχή στους συμμάχους σύγχρονων συστημάτων που θα ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και θα αυξήσουν την ασφάλεια στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης".

Ο κύριος ανάδοχος και ο ολοκληρωτής θα είναι τα συστήματα πυραύλων Raytheon του Tucson, AZ.